- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaEzért játsszatok társasjátékokat felnőttként is

Ezért játsszatok társasjátékokat felnőttként is

Ez a blogcikkünk kivételesen nem a gyerkőcökről szól, hanem a felnőttekről. Mert mind tudjuk, hogy ők is szeretnek játszani. Ez magától értetődő, ugyanis minden elmének szüksége van a játékra. Így, ha van egy kis időtök elszabadulni a gyerkőcöktől, és összejönni a barátokkal, érdemes kipróbálnotok néhány társast.

Mutatjuk is, miért!

Ha pusztán a legnépszerűbb társasjátékokat vesszük csak sorra, mint az Activity, a Monopoly, a Cluedo, az Eldorádó és a szabaduló szobás társasok már akkor is nagy a választék. Vagy olyan kártyajátékokat említünk, mint a Fekete Történetek, a Dixit, az UNO vagy a Robbanó Cicák, máris láthatod, hogy széles a kínálat.  De azon túl, hogy jól érzitek magatokat, számos hasznát élvezhetitek majd a társasjátékoknak, akkor is, ha nem gyermekekkel, hanem felnőttekkel játszotok.

Rengeteg szerepben kipróbálhatjátok magatokat

Társasjátékozás vagy kártyázás közben számos helyzetben, érdekes szerepben, más szemszögből megközelített hétköznapi szituációkban vagy éppen ellenkezőleg nem mindennapi világokban találhatjátok magatokat. Ami segít abban, hogy biztonságos terepen, ám oldott hangulatban feszegessétek a határaitokat, külön-külön, személyenként és együtt, csapatként is.

Ha valóban csak az élvezetért és a jó érzésért játszanátok, akkor is tiétek lehet a terep, csak dobjatok be a közösbe egy lehetséges játékot, és álljatok neki együtt a társasban megjelenő világ felfedezésének. Biztosan mindenkinek meglesz a karaktere, vagy éppen az a szerep, amit mindig is ki akart próbálni.

A társasjáték még felnőtt fejjel is jó kikapcsolódást nyújt

Bár felnőttként, főleg szülőként elképzelhető, hogy kevésbé van rá időd, de a lazítás mindenkinek jár. Az együtt töltött percek pedig remek alkalmat adhatnak arra, hogy játékosan fordítsatok egymásra figyelmet. Kortól és nemtől függetlenül mindenkiben ott van a játékosság, a csapat- vagy éppen a versenyszellem. Kikapcsolódáskor pedig mindenki feltöltődhet, jól érezheti magát, ezáltal csökkenhet a stressz szint és oldódhat a szorongás, miközben a játék alatt átélt élmények csodás emlékké formálódhatnak.

Fejleszti az ön- és társismeretet

Ha felnőttként is vonzanak a társasjátékok, mialatt játszotok önismeretre is szert tehettek és a másikat is jobban megismerhetitek. Hiszen kártyázás és társasozás közben érdekes és szokatlan helyzetek is teremtődnek, amik nagyszerűen tükrözik az emberek személyiségét, erősségeit, esetleges hiányosságait és élethez való hozzáállását is.

Remek hangulatot teremt

A fenti három dologból következik az, hogy a fesztelen hangulat nem marad el a társasjátékok során, így igazán összehozhat titeket bármilyen helyzetben.

De nem kerülhetőek el azok a játékok sem, amiket kifejezetten különböző partikra találtak ki felnőtteknek, például lány – vagy legénybúcsúra, esetleg ivós játékként szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra. Természetesen ahhoz, hogy kellemesen töltsétek az estét és kellőképpen oldott legyen a hangulat, nem muszáj inni vagy pikáns témákról beszélgetni, de sokak számára jelenthetnek ezek a pillanatok valódi feszültségoldást, és ha a társaság nyitott erre, ezek is remek eszközei lehetnek annak, hogy jól érezzétek magatokat.

Szerezzétek be a legjobb felnőtteknek szánt társasokat Webáruházunkból!

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek