- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaÍgy hűtsd le gyermeked a hőségben

Így hűtsd le gyermeked a hőségben

A forró nyári napokat mindenki nehezen viseli, ez pedig általában hatványozottan igaz gyermekeinkre. Ráadásul rájuk még inkább oda kell figyelni, mert szervezetüket sokkal jobban megterheli a meleg, hiszen érzékenyebb a hőváltozásokra. Azért, hogy ne vessz el a sok tévhit és nehezen megvalósítható lehetőség között, szeretnénk Neked néhány ötletet adni, miként hűtheted le a piciket és nagyokat, ha igazán melegre fordulna az idő.

Kerti játékok, amik elviselhetőbbé teszik a forróságot

Habár az igazán meleg dél körüli és délutáni órákat kerülni kell, nem érdemes kihagyni a szabadtéri tevékenységeket a meleg ellenére sem. Szerezz be olyan játékokat, amelyek szuper vízi élményeket nyújtanak. Jöhetnek a strandjátékok, medencék, vízipisztolyok, vízágyúk és a vizezhető csúszdák. Ezek nagyszerűen lekötik a gyerkőcöket, aktivitásra ösztönzik őket és észrevétlenné teszik a meleget. De a játék hevében se felejtsétek a folyadékpótlást és a naptejet. Ha pedig kint tartózkodtok inkább a kellemesebb reggeli vagy esti órákat válasszátok.

Jöhet a jeges móka

Egyszerű módszerrel készíthetsz egy izgalmas játékot, amit akár jégrégészetnek is nevezhetnénk. A lényeg pusztán annyi, hogy tölts meg egy tálat vagy dobozt apró kincsekkel, kis játékokkal, engedj rá vizet és tedd fagyasztóba pár órára. Ha megfagyott a tömb, nincsen más dolgod, mint csemetéd kezébe adni egy kanalat, és kezdődhet is az ügyeskedés. A feladat kiásni a játékokat a befagyott tömbből. A jég folyamatos olvadása természetesen sokat segít majd, így a siker garantált.

Irány a hűvös szoba, és kezdődhet a kreatív játék

Vagány kreatív játékokkal is lekötheted a lurkókat, mert rengetegféle terméket találhatsz, amik számtalan módon támogatják a különböző korosztályok készségeit. Gondolj csak az egyszerű színezőkre, gyurmákra vagy festőszettekre. Netán az oly kedvelt varrókészletekre és DIY szettekre. Ezek remek elfoglaltságot jelenthetnek és maradandó élménnyel gazdagíthatják akár az egész családot. Természetesen ugyanez igaz a társasjátékokra is, amikkel messzire el lehet űzni az unalmat, és még a kamaszok is szívesen játszanak velük.

Étel, ital, öltözet

Fokozottan ügyelj a folyadékbevitelre. Gyermekeid és Te is igyatok sokat. Lehetőleg vizet, vagy enyhe, cukrozatlan gyümölcslevet. De készíthetsz jégkrémet gyümölcspüréből vagy bevetheted a nyár slágerét, a görögdinnyét. Egyetek többször kevesebbet, könnyű ételeket. Viseljetek lenge öltözetet, amit át tud járni a levegő. Nyári ruhát, rövid nadrágot, pamut vagy len anyagot, és lehetőleg kerüljétek a szintetikus anyagokat.

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek