- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaÍgy veheted rá csemetéd, hogy a vakáció alatt is mozogjon

Így veheted rá csemetéd, hogy a vakáció alatt is mozogjon

Tudjuk, hogy szülőként nem egyszerű rávenni piciket és nagyokat sem a mozgásra. Főként nyáron, mikor meleg van, itt a pihenés, lustálkodás, videójáték és lazítás ideje. De semmi sem lehetetlen! Ezért mutatunk néhány ötletet, amit otthon is bevethetsz, a vakáció ideje alatt.

Sportos programok szervezése

A szabadban töltött idő természetes lehetőség a mozgásra. Szervezzetek közös sporttevékenységeket, mint például futás, kerékpározás, úszás vagy egy családi focimeccs. A gyerekek szívesebben mozognak, ha a szülőkkel és a testvérekkel együtt tehetik azt. Sőt akár még háziversenyt is rendezhettek, mert az egészséges versenyszellem ugyancsak növeli az aktivitási kedvet.

Táborok és klubok

Rengeteg sport- és mozgástábor létezik, amelyek kifejezetten a gyerekek számára készültek. Ezek a táborok nem csak mozgási lehetőséget biztosítanak, de a gyerekek új barátokat is szerezhetnek, és fejleszthetik a csapatmunkára való képességüket. Ám, ha nem akartok túl sokat költeni egy-egy táborra, csak hívjátok át a barátokat egy közös bicajozásra, vagy menjetek a strandra, mert ott biztosan sokat mozognak majd a gyerekek, anélkül, hogy észre vennék, mint is tesznek.

Játékos mozgásformák bevezetése

A gyerekek természetesen szeretnek játszani, és sok játék remek módja a mozgásnak. Társasjátékokon kívül próbáljanak ki aktív játékokat is, mint például a szabadtéri fogócskát, az ugrókötelezést vagy a frizbit. Netán nézzetek körül webáruházunkban szuper sporteszközeink és kerti játékaink között.

A mozgás beépítése a napi rutinba

Próbálják meg úgy alakítani a napirendet, hogy minden nap legyen benne legalább egy kis mozgás. Lehet ez a reggeli torna, séta a boltba vagy egy délutáni kerékpározás.

Példamutatás

A gyerekek gyakran követik a szülők példáját. Ha a szülők aktívak, akkor a gyerekek is hajlamosabbak lesznek a mozgásra. Így ideje, hogy Te is vigyél egy kis lendületet a hétköznapokba. Sőt csináljatok közös programot, hiszen mozogni jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek