- Hirdetés -EnchanTimals babák
MárkákLEGOLEGO mánia

LEGO mánia

Hogy mi az, ami a már felnőtt művészeket is megihleti, több, mint 130 országban forgalmazzák, a gyermekkor egyik elengedhetetlen eleme, fejleszti a kezek mozgását, erősíti a gyermeki fantáziát, kreativitást és logikát is, és egyben az ember legnagyobb ellensége, amikor a lába alá kerül egy nem várt pillanatban? A kérdésre a válasz nem más, mint a LEGO.

A közösségi médiában egyre több oldal foglalkozik a milánói Marco Sando rekreációival. Az olasz férfi kizárólag LEGO játékelemekből rakta ki a világ leghíresebb festményeit, így például Leonardo Da Vinci Mona Lisáját vagy épp Johannes Vermeer festményét, amely a Leány gyöngy fülbevalóval nevet viseli. Marco Sando hisz abban, hogy minden gyermek egy igazi művésszé válik a LEGO segítségével. Ennél szebben pedig mi sem fogalmazhatnánk meg azt, hogy mit látunk a csemeténkben, amikor épp várat épít, majd egy történetet fűz hozzá és máris készen van a legújabb mese, aminek a világába hosszú-hosszú percekig belefeledkeznek.

A LEGO már az én gyermekkoromnak is alapvető kelléke volt. Persze így felnőve már tudom, hogy amellett, hogy ez volt az első játék, amit szétszórása után nekem kellett összeszednem, számos más, építő jellegű tulajdonsága is van. A másfél éves kortól ajánlott LEGO DUPLO játékoktól egészen a már idősebb, tizenkét éves kor fölötti gyermekeknek szánt LEGO ARCHITECTURE-ig nagyon széles és változatos palettán találhatjuk meg a márka termékeit, amely már számítógépes játékokat és mesefilmeket is gyárt.

De miért éri meg LEGO-t venni a gyermekünknek? A válasz nagyon egyszerű: segítségükkel játszva fejleszthetjük lurkónk készségeit. Játék közben megtanulják felismerni a térbeli viszonyokat, valamint könnyebben ismerik majd fel a formákat és a színeket is. A gyermek kezének és ujjainak aktív igénybevétele fejleszti izmait, amely a későbbi írástanulás alapjait adhatja. A játék során erősödik gyermeki fantáziájuk, kreativitásuk, amely felnőtt korukban is nagy hatással lesz majd rájuk. Fejleszti továbbá a memóriájukat és talán még mi is melléjük kuporodunk néha, hogy egy-egy bonyolultabbnak tűnő LEGO kollekciót összerakjunk. Ez részben nekünk is jó, hiszen a kreatív tevékenységekre nekünk is szükségünk van (lásd: felnőtt színezők), másrészt viszont fontos elemei ezek a pillanatok gyermekünk szociális fejlődésének.

Most pedig, ha elhatároztuk, hogy a gyerek LEGO-t kap ajándékba, már csak azt kell eldöntenünk, hogy milyet. A márka megdöbbentően széles kínálattal rendelkezik, az önállóan megvásárolható elemektől kezdve a komplett szettekig mindent megtalálhatunk. Árukat tekintve a határ a csillagos ég, néhány csomagért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Tekintettel a mostani trendekre kiválasztottam két szettet, amit bemutatok.

Elsa szikrázó jégkastélya

Nálam a Szépség és a szörnyeteget egyetlen Disney mese sem előzheti meg, de be kell vallanom, hogy az új rajzfilmek során néha én is el-elmosolyodom. A Jégvarázs is egy ilyen animációs film, aminek nagy újítása, hogy a testvéri szeretet került a középpontjába. Manapság már nem tudunk úgy bevásárolni, hogy ne botlanánk bele valamibe, amin valamelyik szereplő mosolyog, és az oviban is nagyon fontos téma ez a rajzfilm. Az én unokatestvérem kislánya is Annás sapkában mászkált mindenhova, és nagy mosollyal köszönte meg az ajándékba kapott Olaf plüssfigurát, amit az „én Jézuskám” rakott a fa alá.

elsa

Az általam választott játékot megmutatni sem merném még neki, hiszen pici hozzá, ugyanis a 6 és 12 év közötti korosztálynak szánják. A dobozán látható a kép, hogy hogyan fog kinézni a kastély, ha készen lesz. Ehhez pedig nem kevesebb, mint 292 elemet kell összerakni. A csomag a kastélyon felül tartalmaz egy piknikplédet, jeges lejtőt, szánt, Elsa királynő és Anna hercegnő figurákat, valamint egy mini Olaf hóembert.

olaf

Amint kibontjuk a dobozt, kis csomagokat találunk benne és persze egy képekkel ellátott összeszerelési útmutatót a kastélyhoz. Ha elkészültünk, megkapjuk a 2 emeletes kastélyt, amit még szikrázóbbá varázsolnak a csillogó matricák. A földszint bal oldalán a konyha helyezkedik el, ahol akár fagyit is készíthetünk, míg a jobb oldalon a lányok sífelszerelése pihen. Szintén jobb oldalon találhatjuk a titkos lépcsőt, amely az emeletre vezet, ahol egy ágy és egy asztal található, amin a korona van elhelyezve. Az első emeletről nyílik még az erkély is, ahol a mesében Elsa királynő a „Legyen hó” című dalt énekli. A második emelet túl sok dolgot nem tartalmaz, mindösszesen egy könyv pihen ott, ami kinyitható, és apró dolgokat helyezhetünk el bennük. A kiegészítőkön semmit nem spóroltak, minden tele van virágokkal és jégcsapokkal. A szán is nagyon ötletes, a jeges lejtőnél pedig még egy korcsolyát is találhatunk.

Bátran mondhatom, hogy minden Jégvarázs rajongónak tökéletes ajándék lehet ez a LEGO termék!

Kylo Ren parancsnoki siklója

Mindig meglepődöm, ha valaki azt mondja, hogy még nem látta a Star Wars egyetlen részét sem. Nálunk soha nem volt kérdés, hogy mit nézzünk, ha valamelyik csatorna ezt a filmet adja. Sőt, tovább megyek, a bátyámmal életünk első LEGO szettje is egy óriási droid volt, amit persze édesapám még nagyobb lelkesedéssel rakott össze, mint mi. Nem lenne ez ma sem másképp, ráadásul az egyébként is divatos filmsorozat tavaly decemberben újabb résszel bővült, így ismét kijöhetett pár fantasztikus csomag a LEGO jóvoltából.

star wars

A csomagok között szemezgetve ezen a játékon akadt meg először a szemem. Az 1005 darabból álló KyloRen parancsnoki sikló nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, cserébe viszont biztos, hogy az apukák is a gyerekek mellett fognak ülni, miután hazaértek a munkából. A játékot a 9 és 14 év közötti gyerekeknek ajánlja a gyártó. A csomagban 6 figurát találhatunk: KyloRent, Hux tábornokot, egy Első rendi rohamosztagos tisztet, 2 Első rendi közlegényt és egy Első rendi tisztet – aki nem mellesleg lány, ami által ez a csomag teljesen belopta magát a szívembe. Persze a figurák mellett elmaradhatatlan kellékek a válogatott fegyverek és kiegészítők. Az óriási doboz kibontásakor a csomagokba elkülönített tartozékokat találjuk. A képes leírás ellenére is elég sok időt vesz igénybe, mire összerakjuk ezt a remekművet. A csillaghajón számos plusz funkció van, ilyen például a nyitható első, hátsó és alsó tároló rekesz, a szárnyra épített rugós kilövők és a levehető fegyvertartó állványok. A figurákat akár a parancsnoki székbe is beültethetjük. A leglátványosabb azonban a különleges szárny funkció, amelynek köszönhetően a sikló alsó részén található apró szárnyak a csillaghajó aljához húzódnak, míg a magasabb, fent található elemek egy része behajlik oldalra.

sikló

Ha gyermekünk egy igazi Star Wars rajongó, akkor érdemes elgondolkodni egy ilyen készlet beszerzésén, hiszen óriási a választék és ez biztosan egy örök darab marad majd, amit még az unokáink is élvezettel porolnak le, ha megtalálják a padláson!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek