- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletA legkisebb is számít!

A legkisebb is számít!

Karácsonyi ajándék ötletek 1 éves kor alatt

Állandó dilemma a karácsonyi ajándékot vadászóknak, hogy milyen meglepetéssel kedveskedjenek, a még első évüket be nem töltő aprótalpúaknak. Az újszülöttek érzékszerveikre hagyatkoznak. Nem tudnak beszélni, nem tudják elmondani, mi tetszik nekik, de a reakciójukból könnyen levonhatjuk a következtetéseket.

Keressünk olyan játékot, ami nem túl pici, a kicsi tárgyak nagyon veszélyesek, könnyen lenyelhetőek az apró tartozékok. Ne legyen éles, vagy túl kemény a játék, mert ezek is megsérthetik a babák érzékeny bőrét. Ne feledjük, a picinyek először szinte mindent a szájukba vesznek, ezért a játék ne álljon több elemből, mert ilyenkor a rágcsálás és ízlelgetés közepette, a baba szájában maradhat valamelyik darab.

Válasszunk puha textúrájú dolgokat, kerüljük túl szőrös plüssöket, mert irritációt válthatnak ki. A finom anyagok tapintását általában élvezik a kicsik. Jó ötlet lehet, a kiságy fölé lógatható zenélő, vagy felhúzhatós kütyü, de bekapcsolásakor két esettel számolnunk kell:
– vagy álomba ringatjuk a pólyást,
– vagy vidám kacagást csalunk ki tőle.

Egy csöppség figyelmének lekötésére nagyon hasznos játék lehet a játszószőnyeg, már pár napos korban is rátehetjük kicsinyünket. Az egészen pici baba eleinte csak figyeli az íves részről belógó izgő-mozgó tárgyakat, nézi a színek kavalkádját, a tükrös csörgőkben felfedezi önmagát. Később, már megtapogatja a tárgyakat, rájön, hogy saját maga is meg tudja lökni őket. Természetesen a játszószőnyegből is vásárolhatunk interaktív változatot.

Fél éves kortól már puha építőkockát is választhatunk, például a Clemmy játékszettek közül. Ezek a kockák hosszú ideig lekötik majd a baba figyelmét, hiszen csak a kreativitása szab határt az építkezésnek. Kezdetben csak ismerkedik velük, rágcsálja őket, de kialakításuknak köszönhetően más a legkisebbek is magabiztosan meg tudják fogni. Vidám színek, többféle elemmel és formabedobós változatban is kapható! Miért ez a kedvencem? Mert ráadásképp még illatos is, akár a sütibabák!

A hagyományosnak mondható játékok is jó karácsonyi ajándéknak bizonyulnak, kereshetünk csörgőket, rágókákat, mókás zenélő figurákat. A rágókák jól szolgálnak a fogzás ideje alatt is, masszírozzák a kisbaba ínyét.

Remélem tudtam segíteni, és néhány tippet adni a karácsonyi mustra idejére. A Webjátékbolt-ban rengeteg újdonsággal megismerkedhetsz, érdemes betérni.