- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletNem szeretnél csődbe menni karácsonykor? Adok pár tippet a vásárláshoz!

Nem szeretnél csődbe menni karácsonykor? Adok pár tippet a vásárláshoz!

Karácsonyi ajándékötletek 5000 Ft alatt

Közeledik az év végi hajsza, nyakunkon a karácsony, hamarosan puha hótakaró fedi a tájat, a természet megpihen, és talán mi is…

Na, jó azért mi nem egészen, talán majd szentestén, amikor már abban a hitben vagyunk, hogy mindent elsimítottunk. Elkészült az ünnepi menü, a lakást puccba vágtuk, ajándékok becsomagolva, gyerkőcök ünneplőben, és végre mi is megszabadulhatunk a háziasszony kosztümtől. Hasonló az érzés, mint amikor Hamupipőke ledobja koszos kötényét, és úrihölggyé átalakulva eltipeg a bálba. Ünnepi pompában úszik minden, fenyőillat lengi körbe a lakást. Lassan kezdődhet az ajándékbontás.

Leülünk becses helyünkre, a meghitt szoba egyik kis szegletébe, és már azon vagyunk, hogy vállon veregetjük magunkat, és elmormolunk egy könnyed dicshimnuszt, igen! Idén is összehoztam mondatokat skandálva. De hirtelen szertefoszlik az önmagasztalás, mert felvillan egy-két kétely a fejünkben:

Úristen a pulyka megég! De még mielőtt kirohannánk a konyhába, eszünkbe jut, nem éghet meg, hiszen már az asztalon gőzölög. Laza mosoly az arcunkon, és nyugtázzuk, hogy ma nem tudunk hibázni, és ekkor előmásznak agytekervényünk legmélyebb bugyraiból a negatív érzéseket kiváltó kérdések sora.

Vajon örülni fog, ez volt a vágya? Mi lesz, ha nem tetszik neki? Fog vele játszani?

Halkan megsúgom: igen, örülni fog mindennek, amit tőlünk kap, mert szívből és szeretettel adjuk.

Nyugodjunk meg egy kis gyerek egész egyszerű dolgoktól is boldog tud lenni. A várakozás izgalma, a készülődés, a család együttléte már eleve lázban tartja az apróságokat. Sokszor esünk abba a hibába, hogy csak halmozzuk az ajándékokat, hajlamosak vagyunk túlkapásokba esni, azt gondoljuk, minél több mindent bezsákmányolunk, minél drágább ajándékot választunk, annál nagyobb lesz az öröm.

Valójában, ha túl sok tárgyat kapnak egyszerre a lurkók, nem fogják értékelni. Hirtelen azt se tudják, melyikkel játszanak, mindig van egy-két darab, ami a kedvenc minősítésnek örvendhet, a többi pedig megy a kacatos láda aljára. Kérdem én: Volt értelme egy vagyont költeni? Azt tapasztalom sokszor csak a saját lelkiismeretünk megnyugtatásának érdekében vesszük a drágábbnál drágább tárgyakat. Nem szeretnénk, ha a mi csemeténk kilógna a sorból, és különben is a reklámokban láttuk, hogy ez az új hiper-szuper „valami” segíti a fejlődést, tanít, és ha nekünk gyermekeink a legfontosabbak, akkor bizony nincs spórolás, meg kell, hogy vegyük.

Álljunk meg egy percre, emlékezzünk vissza gyermekkorunk karácsonyaira, és gondolkozzunk el, mi minek örültünk a legjobban. Én, ha visszapörgetem az idő kerekét, gyönyörű emlékek villannak fel. A karácsony mindig egy csoda volt, már szeptemberben azon matekoztunk, még mennyit kell aludnunk a nagy napig. Ajándék terén könnyű dolga volt a családomnak, mert a legapróbb mütyürtől is bukfencet vetettem örömömben. Persze nekem is voltak vágyaim. Egyszer, a mesék közti szünetben, láttam egy különleges színváltós hajú babát, nagyon tetszett, és titkon reménykedtem, hogy majd megtalálom a fa alatt. Hiába kutattam nem bukkantam rá az aranyfényben villódzó karácsfa tövében, de helyette sokkal értékesebb meglepetést kaptam. Mama csinált egy emlékkönyvet, az első oldalra rajzolt, és írt hozzá egy kedves verset. Annyira boldog voltam, hogy egy percig nem bánkódtam a hajszínváltós baba után.

Hidd el kedves Olvasó, bármilyen ajándékot szánsz karácsonyra, sikeres lesz, mert Te adod! Ne keseredj el, ha a malacpersely hasa kong, számtalan olyan játék között mustrálhatsz, ami pár ezer forintért a tiéd lehet. Segítségképpen feltérképeztem az idei játék aktualitásokat, ebből szeretnék néhányat bemutatni.

Ma már a játék kínálat óriási ,rengeteg alternatíva közül választhatunk, nézhetünk kreatív-barkácsoló, logikai- technikai, ügyességi játékokat, vagy akár társasjátékokat is, de közkedveltek a plüssfigurák, hősök, és a babák is. Érdemes vásárlás előtt eldönteni, hogy milyen típusú játékot keresünk, így viszonylag sok időt megspórolhatunk, és megkönnyítjük a választást.

Remek ötletnek találom az intelligens gyurmákat. Az intelligens gyurma attól egyedülálló, hogy több különböző anyag fizikai jellemzőit testesíti meg. Nem ragad, nem hagy nyomot, színes, könnyen formálható, extra tulajdonsága, hogy finoman illatos, és ha a fény felé tartjuk, akkor még világítani is fog. Nos, ki ne szeretne gyúrni, fabrikálni, alkotni? Fiúknak, lányoknak egyaránt tökéletes ajándék!

Másik izgalmas játékötlet a LEGO. A boltok polcain hatalmas választékkal találkozhatunk, kisgyerekeknek a könnyen összeépíthető, egyszerű darabokat ajánlják, nagyobbaknak már bátran vásárolhatunk bonyolult és sok apró elemből álló legókat. A LEGO mindig slágertermék lesz. Állandóan megújul, követi a legfrissebb trendeket. A legújabb akciófilmek, és mesehősök főszereplőivel folyamatosan a figyelem középpontjában áll, és a játékok között piacvezető szerepet tölt be.

Én nagyon szeretek társasjátékot ajándékozni, szinte borítékolható, hogy mindenki élvezni fogja a közös szórakozást. Egy jó társas összehozza a családot, senki nem fog unatkozni. Felhőtlen kacagásokra, és óriási csatákra számíthatunk. Itt is nagyon széles a skála, választhatunk logikai, ügyességi, taktikai, vagy fejtörő típusút. Unokaöcsim imádja Bogyó és Babóca szülinapi meglepetés társasjátékot. Ebben a fordulatos társasjátékban nem egymás ellen versengenek a játékosok, nincs nyertes és vesztes, együtt menetelnek egy közös célért.

Azt tanácsolom, minél előbb vegyük kezünkbe a kicsik által kreált karácsonyi listát. Tartsuk szem előtt az ésszerűséget. Tájékozódjunk az Interneten. Bebarangolhatjuk a webáruházakat. Nálam a favorit, a Bűbáj Webjátékbolt, mert lenyűgöző kínálattal, és hihetetlen akciókkal és kedvező szállítási lehetőségekkel várja a látogatókat. Felesleges stresszelés helyett tegyük vidámmá a vásárlást, egy kicsit legyünk újra gyerekek, mert játszani jó!