- Hirdetés -EnchanTimals babák
TípusokJátékbabákBabából sose elég!

Babából sose elég!

A legtökéletesebb ajándék, amit egy kislány kaphat karácsonyra.

Majdnem minden kislány szeret babázni, persze kivételek azért akadnak. A babázás egyfajta szerepjáték, a kicsik ilyenkor élményeiket, tapasztalataikat játsszák újra. Érdemes figyelemmel kísérni, ahogy a lurkók játszanak, sokszor felismerhető szüleik gesztusa, mimikája, gyakran ismételik el ugyanazokat a szavakat, amiket ők is hallanak.

Én is szívesen babáztam. Az első babámat karácsonyra kaptam ajándékba, gondosan be volt csomagolva egy nagy dobozba, aranyszínű szalaggal átkötve. Nagyon kíváncsi voltam mit rejt a díszpapír, babára nem is mertem gondolni. Amikor megláttam, hogy egy „sírós” baba, örömömben indiántáncot jártam. Azt a karácsonyt sose felejtem el. Úgy vigyáztam rá, mint egy igazi gyerekre. Öltöztettem, megetettem, elaltattam, beszéltem hozzá, sétálni vittem. Sose unatkoztam. Minden lehetséges élethelyzetbe beleképzeltem magam. Eljátszottam, hogy elmegyünk bevásárolni és elcsavarog, strandra mentünk, ahol megtanítottam úszni, képzeletben elvittem vidámparkba, és még akció jeleneteket is lemodelleztem, „most bankba megyünk, és jön egy bankrabló, el akar téged rabolni, de én megakadályozom” ehhez hasonló dialógusok hangzottak el köztem és a babám között. Igen, tudom, élénk volt a fantáziám. Évekig a baba volt a sláger, aztán egyre több babám lett, de az első maradt a kedvencem. Ahogy gyarapodott a babagyűjteményem, jöttek az új Barbie babák, illatos sütibabák és hercegnő babák, úgy váltak egyre izgalmasabbá a játékkal eltöltött óráim. Kénytelen voltam nevekkel ellátni őket, mert csak így tudtam dirigálni nekik, például a Jancsika mindig rendetlenséget csinált, ezért gyakran sarokba állítottam. Sokszor hallottuk ezt a közhelyt: elvan a gyerek, ha játszik, hát én tényleg elvoltam.

Ma se tudok úgy elmenni a játékboltok mellett, hogy ne csodálnám meg a baba kínálatot és a webáruházakban is folyamatosan újdonságokra bukkanok. Döbbenve figyelem, hogy a mai babák, mennyire élethűek, lassan már ott tartunk, hogy életre is kelnek. Az én babáim még csak sírni tudtak, de azt is csak akkor, ha jó erősen benyomtam a hasát, vagy fejjel lefelé forgattam, és plusz extrának számított, ha volt még cumija is.
Korunk babái, nevetnek, sírnak, mozgatják a testrészeiket, beszélnek, tisztába is tehetjük őket, mert be is tudnak pisilni. A paletta igen színes, felsorolni is nehéz a kínálatot, de biztos, hogy megtalálható a kedvenc etetőszékes baba, a Disney Hercegnő babák, a Jégvarázs babák és az interaktív baba is a webjátékboltok „polcain”.
Lassan itt az ideje, hogy a karácsonyi ajándékötleteken törjük a fejünket, szerintem egy kiscsaj részére, a babával biztos nem nyúlunk mellé.

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek