- Hirdetés -EnchanTimals babák
JátékötletekA lovaglás otthon sem ér véget a Schleich játékokkal

A lovaglás otthon sem ér véget a Schleich játékokkal

A lovak és a lovaglás megszámlálhatatlanul sok pozitív hatással van a gyerekekre. Olyan készségeket fejleszt, amelyek elkísérik őket egész életük során. A lovaglás azonban a legtöbb esetben nem egy átlagos elfoglaltság, a legtöbb kisgyerek mégis át akarja élni a lovardás élményeket a mindennapokban is.

Schleich Horse Club a gyerekszobában

Az 1935-ben alapított Schleich márka Németország egyik piacvezető szereplője a realisztikus állatfigurák készítésében. A gyerekek egyszerűen nem tudnak betelni a kézzel festett, részletgazdag és tejesen élethű állatfigurákkal, melyek segítségével megismerhetik a lurkók az állatvilágot még egy panellakás szobájában játszva is.

A Schleich márka egyik legnépszerűbb vonala a Horse Club, a lovasklub, amihez egyre több gyermeknek van személyes kötődése és ismertsége.

Schleich lófigurák

Hogyan nevezik a lovaknál a hímet, a nőstényt és az újszülöttet? Mi különbözteti meg az amerikai musztángot a Lipicai csődörtől, milyen színű a sörénye a Pinto fajtának vagy miről ismerhető fel a Haflingi? A Schleich lófigurákon keresztül a gyerekek megismerkedhetnek a legismertebb lófajtákkal, és realisztikus ábrázolásuknak köszönhetően bármikor bármilyen körülmények között fel is ismerik őket.

Szerepjátékok a Schleich figurákkal

Egy lovardában viszont nem csak a nyargalászásról és a lovak nézegetéséről szól az élet. A lovak tipikusan olyan állatok, amikhez számtalan gondozási feladat és esemény is társul.

A Schleich Horse Club szettek gyakorlatilag átölelik a lovak tartásával, gondozásával és hasznosításával kapcsolatos valamennyi tevékenységet.

A lóistállóban nem csak az állatok alvási és táplálkozási szokásaival lehet megismerkedni, de bepillantást ad az életterük takarításába és gondozásába. Ha egy kanca vemhes, előbb-utóbb kiscsikó érkezik a farmra. Születése óriási izgalommal járja át a lovarda népét. Az új jövevényt rendszeresen látogatja az állatorvos, hogy szemmel tartsa fejlődését és egészségét.

Aztán ott van a lovaglóiskola, ahol végre nyeregbe lehet pattanni, és a sétálgatás után szép lassan megtanulható az ügetés, a vágta, majd a leglehetetlenebbnek tűnő ugratás is. Mindez sok gyakorlással, türelemmel, kudarccal és sikerrel jár.

Egy-egy lovagláspróba után az állatokat le kell csutakolni a mosóhelyen. Megmossuk a szőrüket, a lábukat, kifésüljük a farkukat, ha kell, levágunk a sörényükből egy keveset, vagy bekenjük az orrukat egy kis napvédővel. A lovakkal rengeteg feladat jár együtt, de a kitartó gondozást feltétlen kötődéssel hálálják meg az állatok.

A Schleich szettekkel ezek a lovardás élmények minden nap újra átélhetők. A gyerekekben a sok gyakorlásnak és ismétlésnek köszönhetően rutinná válik a lovarda minden apró életképe. Ez a tanulási folyamat pedig az iskolai munkájukban is megmutatkozhat, hiszen mindenki tudja: ismétlés a tudás anyja.

A játékokon keresztül újra élhetik a lovardában történt csodás, vagy éppen kellemetlen eseményeket. Fantáziájuknak és kreatív megoldóképességüknek köszönhetően pedig újra modellezhetik az eseményeket. Mit kellett volna tenni? Mi történne ha..? A gyerekek a szerzett ismeretek felelevenítésével és képzelőerejük segítségével csodás lovasokká és gondos állatgondozóvá válhatnak.

A játék és a lovaglás viszont csak egy induló szint. A játék megalapozza a gyerekek későbbi szociális készségeit. A bátorság – mert bizony egy hatalmas állathoz kell belőle egy jó adagnyi -, a másokkal való törődés és a feladattudat mind-mind olyan tulajdonságok, amiket felnőtt korukban is előnyükre tudnak fordítani. 

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek