- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletPlaymobil témák, amikért rajong az óvodás és kisiskolás korosztály

Playmobil témák, amikért rajong az óvodás és kisiskolás korosztály

Ha csemetéd odavan a szerepjátékokért, Te pedig szívesen ösztönöznéd őt mesés történetek megalkotására, hogy megélhesse fantáziáját, és képzeletében elmerülve észrevétlenül, mégis ugrásszerűen fejlessze különböző készségeit, a Playmobil készletei minden szempontból kiváló választásnak bizonyulnak gyerkőcöd nemétől függetlenül. Ám a megfelelő szett kiválasztása mégsem ilyen egyszerű, mert a Playmobil ma már számtalan témát megáénak tudhat.

Ezzel az írásunkkal szeretnénk megkönnyíteni a választást. Ezért olyan Playmobil témákat gyűjtöttünk egy csokorba, amikért rajong az óvodás és kisiskolás korosztály. Habár a teljesség igénye nélkül született a lista, hiszen a felhozatal szinte végtelen, amennyiben ezek közül választasz, lenyűgözheted megajándékozottadat. Ám előtte nézzük meg, vajon miben rejlik a játékgyártó sikere.

A Playmobil – világ, ahol a gyerekek szórakoztatása és fejlesztése a cél

A híres német cég, a Playmobil 1974-es megalapítása óta hosszú utat járt be, de minden egyes pillanatban szem előtt tartotta a célközönségét, vagyis a kíváncsi, aktív és csodákra éhes gyerkőcöket. Töretlen sikere talán azzal magyarázható, hogy akár a valóságot, akár pedig a fantázia birodalmát veszi alapul, mindig határtalan játéklehetőségekkel áll elő. Mert szettjei aprólékos kidolgozásúak és nagyszerűen kombinálhatók egymással.

A Playmobil játékelemek emellett minőségi tervezéssel és gondos odafigyeléssel készültek, gyermekbarát anyagokból, színes, könnyen értelmezhető és apró kezekhez is jól idomuló részletekből, amelyekkel könnyű bánni. Így a boldog kis tulajdonosok az első perctől kezdve tökéletesen beleélhetik magukat a különböző témák szerepeibe. Ez nagyszerű hatással van a narratív gondolkodásukra és a szókincsükre, de az elemek például a kézizmukat és a szem-kéz koordinációt is fejlesztik. A mesés időtöltésnek még sincsen tanulás érzete, vagyis a gyerekek nyugodt körülmények között, saját érdeklődésüknek megfelelően és egyéni tempóban fedezhetik fel a legszuperebb világokat, szetteket és érdekességeiket.

Mindezek után lássuk hát a kedvenceket

City Life és City Action készletek

Egy egész városkát felépíthetnek picik és nagyok a City Life illetve a City Action készletekkel. Habár a két téma külön-külön is népszerű, akár együtt is vagány kombinációkat alkothatnak. Mert, amíg a City Life-ban helyet kap például az Iskola, Gyermekkorház, Esküvő és Tappancs állathotel témája, addig a City Action-ből nem hiányozhat többek között a Rendőrség, Tűzoltóság, Különleges Egység és az Építkezés sem.

Az Action-téma természetesen leginkább a kisfiúk örömére készült, de az sem ritka, hogy lányok vetik bele magukat a bűnüldözésbe vagy kipróbálják a fény – és hanghatásokkal is büszkélkedő mentőket vagy rendőrautókat.

Country, avagy a vidéki élet dolgos és mókás hétköznapjai

A Country szettek olyan szuper elfoglaltságokba vezetik be a gyerekeket, mint a tanyasi élet rejtelmei vagy a lovaglás felemelő érzése. Itt minden megtalálható ahhoz, hogy bármelyik lurkó megalkothassa, majd bővíthesse saját farmját ólakkal, traktorral, vásárral és számtalan fontos helyszínnel. Vagy megnyissa lovardáját csikókkal, lovaglóórával, kirándulással, ló szállítóval vagy éppen állatorvossal. A lovaglás vagy éppen az állatok gondozása tehát otthon sem ér véget ezekkel a gyönyörűen kidolgozott játékcsomagokkal.

Wiltopia

A Wiltopia elbűvölő készletei 2022-ben érkeztek a piacra, és azonnal belopták magukat a gyerekek, de még a szülők szívébe is. Ugyanis a szettek játékosan hozzák közelebb picikhez és nagyokhoz a természetet és az állatok világát. A Playmobil Wiltopia termékcsalád rengeteg újdonsággal készül. Kellemes, föld- és pasztellszínek jelennek meg a legújabb figurákon és készletekben, amelyek természetszeretetre ösztönözhetnek bárkit. A csomagolásban a figurák és a tartozékok mellett helyet kap egy-egy gyűjthető, állatismereti információs kártya. Ezenkívül tovább fokozza a játék szórakoztató hangulatát a Playmobil Wiltopia webes applikációja és a QR kóddal elérhető hangklip, amely szintén nem marad ki egyetlen készletből vagy játékfigura csomagból sem. Emellett e téma különlegessége, hogy a játékelemek 80%-ban újrahasznosított anyagból készülnek, így valóban óvják a környezetünket.

Adventures of Ayuma

Az Adventures of Ayuma világa főként a kis hölgyeket inspirálhatja varázslatos mesék megélésére a népszerű, YouTube-on is futó Ayuma-történetek alapján. Percek alatt a gyerekszobákba érkezhetnek az erdei, lovag- vagy kristálytündérek, akik különleges feladatok látnak el, hogy őrizzék és gyógyítsák Ayuma erdőt.

Asterix

A Playmobil Asterix és Obelix szettek egyenesen lenyűgözik a kicsiket. Ám nemcsak az ovis és kisiskolás korosztály rajong ezért a témáért, hanem a filmőrült felnőttek is. Hiszen ki ne ismerné Asterix elképesztő történetét?

Ezek közül a készletek közül már biztosan tudsz választani csemetédnek, ám ha többre vágynál, ne feledd el megtekinteni a Dragons-szetteket, azaz az Így neveld a sárkányodat című mese folytatásos epizódjai alapján készült világot, illetve a Playmobil Porsche felhozatalát.