- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletA tökéletes babalátogató ajándékok

A tökéletes babalátogató ajándékok

Egy kisbaba érkezése nem csak a szűk családi körben tölti el az embereket izgalommal. A rokonság, a baráti társaság mind-mind várja a pillanatot, amikor először megpillanthatja az addig pocaklakó apróságot. Babalátogatás alkalmával azonban még a rutinosabb szülők is bizonytalanok lehetnek az ajándék kiválasztásában, hiszen pontosan tudják, hogy ahány család, annyi igény és szemléletmód létezik. A praktikus ajándékokat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen, lehet, hogy már van belőlük, vagy más elképzelése van az újdonsült szülőknek róluk. Amivel nem nehéz mellé nyúlni, azok fejlesztő  kisbaba játékok.

Na de milyen bébijátékokat válassz, aminek valóban örülni fog a baba és a mama is?

Pocakpárnák

A kismamák alvását segítő párnákról már bizonyára sokat hallhattál, de egy kisbabának miért lenne szüksége pocakpárnára? Ez a párna a hasra fordulás időszakában nyújt biztonságos pihenést a kisbabáknak. Hason fekve a világ szemlélése igen örömteli a babáknak, de fárasztó is egyben. A pocakpárna megtámasztja a kicsit a hasánál, így elősegíti a nyak, a kar és a hátizom fejlődését. A párnára függesztett rágóka ráadásul a fogzási szakaszban is átsegíti az apróságokat a fájdalmasabb pillanatokon.

Csörgők és rágókák

A csörgővel egy kisbabánál sosem lehet melléfogni. Imádják markolászni, figyelni a hangot, a mozgást, a színeket. A csörgő jóval több, mint egy unaloműző apó kis tárgy, fejleszti a kisbabákat.

A legtöbb modern, puha csörgő azonban ennél többet nyújt. Puha kialakítása végett a kedvenc alvótársává is vállhat. Ha pedig nem tud elszakadni tőle, mert annyira megkedvelte, akkor a kiságyra és a babakocsira is könnyen felrögzíthető.

Plantoys Teddy Mackó

A mackó minden idők egyik legkedveltebb figurája. A gyerekek legjobb barátja, akinek megnyugtató arcára akkor is számíthatnak, ha a maminak éppen valami más elfoglaltsága van a lakásban. Teddy maci fából készült, kezei és lábai mozgathatók, így fejleszti a babák finommotorikus készségeit. Talán furcsának tűnhet egy fa maci, de jóval biztonságosabb kisbaba korban, mint egy plüss. Hogy miért? A baba még véletlenül sem tud lenyelni semmit, így nyugodtan a szájába is veheti.

Fisher-price hajtogatható puha kockák és egyéb készségfejlesztő bébijátékok

Ezeket a pihe-puha főként fekete-fehér színű kockákat akár már újszülött kortól nyugodt szívvel oda lehet adni a babáknak. Könnyen beléjük ehet markolni, ami fejleszti a finommotoros mozgást. Mivel a kisbabák még nem látnak színeket, a fekete-fehér színvilág segíti őket a formafelismerésben és hosszabb percekre is lefoglalják őket. Ezekért a percekét az újdonsült anyukák is hálásak lesznek.

Ezen kívül persze más babáknak való építőjátékok és készségfejlesztők is jó szolgálatot tehetnek.  

Baby Clementoni játékok

Az anyukák minden olyan ajándéknak örülnek, amivel az újszülött babák akár csak egy kis időre is le tudják magukat foglalni. Az első pár hónapban ezek a pillanatok lesznek, amikből erőt meríthetnek. A foglalkoztató játék ráadásul fejleszti a babák bizonyos készségeit, így hasznosak is. Így szinte minden Baby Clementoni játék szuper megoldás lehet.

Clemmy Baby Mókás Állatok Készlet (9+1 darabos)

Biztos lehetsz abban, hogy az első babalátogatás során sokan fognak bébijátékokat ajándékozni. Ha te ki szeretnél lógni a sorból és egy kicsit előre gondolkodnál, válaszd a Clemmy Baby Mókás Állatok Készletet. A 9+1 darabos puha állatfigurás építőkockákat 6 hónapos kórtól egészen 18 hónapos korig élvezik a kisbabák. A csomagban a kockák mellett egy 8 oldalas kiskönyv is megbújik, amit minden bizonnyal örömmel nézeget majd a kisbaba anyukája ölelő karjaiban.

Ha bizonytalan vagy a választásban, kérd ki a kismama véleményét. Hiszen az igazán jó ajándék egyedi, és nem sorakozik belőle több darab a polcokon heverve. 

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek