- Hirdetés -EnchanTimals babák
Anyukáknak ajánljukBarbie és a sokszínűség

Barbie és a sokszínűség

Ahány ember, annyiféle. Tartja a mondás. De vajon mennyire vagyunk képesek elfogadni másokat, ha sokszor saját magunkkal sem vagyunk megbékélve. A mássággal, a csúfolódással, a kirekesztéssel már egészen kis korban szembesülnek a gyerekek. A korai gyermekkorban szerzett negatív tapasztalatok, a rossz énkép kialakulása negatívan hat az érintett gyerekek egész életére. Ne hagyjuk, hogy ez megtörténjen!

Egyre több világmárka állt be az elmúlt években a másság elfogadtatásának missziója mögé. Az egyik legnagyobb játékgyártó, a Mattel Barbie Fashionista kollekciójában például összesen 176 baba található, 9 különféle testalkattal, 35 bőrárnyalattal és 94 féle frizurával.

Köss magaddal barátságot Barbieval

Nagyon sok gyermek szorong, és nemcsak azok, akiknek valamilyen testi fogyatékosságuk van.

Nem kell kerekesszékben ülni, vagy műlábbal élni ahhoz, hogy valaki mások célkeresztjébe kerüljön.

Ahhoz, hogy a piszkálódás tárgyává váljon egy gyermek, sokszor elég az is, hogy ha göndör a haja, vagy alacsonyabb a többieknél, esetleg egy kis túlsúllyal küzd.

Először is saját magunkkal kell barátságot kötni ahhoz, hogy elfogadjuk a másságot.

A Mattel felismerte ezt a veszélyt és az elmúlt évek során Barbie úgy alakult és formálódott, hogy a mai gyerekek magukra ismerhessenek a babák láttán.

A másság elfogadása otthon kezdődik

A kirekesztésről és a másságról sokszor a felnőtteknek is nehéz beszélni.

A gyerekek azonban szavak nélkül is látják, hogy bizonyos emberek mások, és másképp is kezelik őket.

A Kerekesszékes Barbie baba, vagy a Műlábas Barbie baba például a testi fogyatékosságokra hívja fel a figyelmet és arra, hogy a másság ellenére az így élő emberek is teljes értékűek.

Az is megeshet, hogy saját gyermekedről derül ki, hogy kirekesztő módon viselkedik a közösségben.

A téma kínos kerülése nem célravezető, mert így vagy úgy, de mindenki megissza a levét. Az őszinte és meghitt beszélgetések mellett játékosan is tanítható az empátia.

A Barbie Fashionista babák a történetmesélésen és a szerepjátékon keresztül észrevétlenül érzékenyíti a gyerekeket.

Segítik, hogy elfogadják saját magukat is, hiszen ha van alacsony, göndör hajú és szemüveges Barbie, akkor bármelyik hasonló kislány csodásnak és természetesnek érezheti magát a sokszínű világban.

A Barbie Fashionista babák a játék öröme mellett önbizalommal ajándékozzák meg a gyerekeket. A teljes és boldog élethez adja meg az egyik legfontosabb alapot.

A Barbie Fashionista Stílusos Barátnők szettben például négy teljesen más testalkatú és magasságú baba található, ami finoman sugallja, hogy a barátság nem a külsőségeken múlik.

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek