- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaEgyszerű tojásfestő ötletek a kreatív húsvétért

Egyszerű tojásfestő ötletek a kreatív húsvétért

Ha már javában zajlik nálatok is a húsvéti készülődés, de a nagy sürgés-forgásban nincs sok időtök a tojásfestésre, ezt a cikket éppen Nektek írtuk. Olvasd el, és vond be a gyerkőcöket is az aktívkodásba, hiszen ezzel a három módszerrel ők is jól boldogulnak majd.

Nincsen húsvét és locsolkodás tojások nélkül. Habár ma már gyorsan elintézhetjük a kérdést néhány finom csokoládétojás megvásárlásával, ha szívesen őrzöd még a hagyományokat, ideje, hogy nekiállj tojást főzni vagy kifújni. Bármelyik módszert is választod, csodás műveket készíthettek néhány egyszerű trükkel.

A régi módszer: harisnya, virágok, levelek és hagymalé

Emlékszel még az általános iskolai technika vagy rajz órákra, ahol annyit ügyködtünk a tojáskészítéssel és végül néhány csepp kölniért vagy vízért cserébe megajándékoztuk vele a fiúkat?

Ezt az élményt könnyen megidézheted otthon is gyermekeddel együtt. A feladatotok nem más, mint néhány levelet és virágot gyűjteni, azokat szorosan a tojáshoz kötni, belecsavarni harisnyába, összekötni a végét és beletenni a forró, hagymahéjas vízbe (vagy tojásfestékbe). Ha a tojásfestéket választjátok, sokféle színt kipróbálhattok. Ha pedig a természetes hagymás megoldásnál maradtok, igazi, hagyományos, piros tojásaitok lesznek.

Tojásdíszítés decoupage technikával

A szalvétaragasztás nem csak fával működik. Ha megbújik a fiókban némi szalvétaragasztó és színes szalvéta, máris indulhat a móka. Ecset segítségével kenjétek be a tojás felületét ragasztóval, majd óvatosan vonjátok be a kiválasztott szalvétával és hagyjátok megszáradni. Igazán pompás tojások kerülhetnek így az asztalra vagy a locsolkodók kezébe.

Tojásfestés alkoholos filccel, temperával, szivaccsal

A legegyszerűbb módszer kezdőknek, amikor választotok néhány színes alkoholos filcet és, mintha csak rajzolnátok, mintákat pingáltok a tojásra. Virág? Mosolygós arc? Pöttyök, hullámok, karikák, vagy bármi, amit csak akartok!

Egy fokkal bonyolultabb és picivel több kézügyességet igényel, ha ugyanezt temperával hajtjátok végre. De a kinézetéből semmit sem von le, sőt, ha összedolgoztok, vidámmá és művészivé is varázsolhatjátok a tojásokat.

Ha kisgyermekkel festenél tojást, javasoljuk, hogy hívj segítségül egy (vagy több) szivacsot. Ezt vágd közepes nagyságú darabokra, mártsd egy kevés vízbe, csavard ki, hogy éppen csak nedves legyen. Ezután fogjátok meg a vizes szivacsdarabot, és egy kevés temperába vagy akvarellfestékbe itatva nyomjátok rá a tojásra. Így érdekes mintákat alkothattok, de már maga a szivacs is különleges nyomot hagyhat a tojáson.

Ha még ennél is tovább mennél, díszíthettek gyöngyökkel, szalaggal, hímzőfonállal és sok mással is. Mindennek csak a fantáziátok szab majd határt!

Szeretetben gazdag időtöltést, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk az egész családnak!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek