- Hirdetés -EnchanTimals babák
MárkákHasznált Playmobil? Előnyök és hátrányok.

Használt Playmobil? Előnyök és hátrányok.

A Playmobil az egyik elsőszámú márka a kisgyerekeknek szánt építőjátékok piacán. Sikerét a kedves és izgalmas témák mellett a figurák és a kiegészítők minőségi kidolgozásának és élénk színeinek köszönheti, amitől a gyerekek sosem tudnak ráunni erre a játékra.

A Playmobil olyan tökéletes játék, ami gyorsan beépül a legtöbb kisgyerek mindennapjaiba, akik újabb és újabb élményekre és szettekre vágynak.

Használt Playmobil – könnyebbség a szülőknek

Szülőként természetes a vágy, hogy gyermekeinket a lehető legtöbb élménnyel halmozzuk el a szeretetünk és a gondoskodásunk mellett. Ha azt látjuk, hogy gyermekünk rajong például a Playmobil játékokért, ösztönösen azon gondolkodunk, hogyan tudnánk még több témával megajándékozni.

A használt Playmobil jó megoldásnak tűnik anyagilag, hiszen ezek a szettek nem a 100 forintos kategóriába tartoznak. A gyerekek játékéhsége viszont nagy. A használt játékok megvásárlásával sok tízezer forinttal maradhatnak a szülők „gazdagabbak” az évek során. Ami lássuk be, nagy könnyebbség egy olyan fogyasztói világban, ahol reklámok tucatjai bombázzák már a gyerekeket is és ezzel nyomást gyakorolnak a felnőttekre.

Az ajándék öröme

Mondhatnánk, hogy akinek van gyereke vagy unokája, azt tudja… De képzeld el magad inkább kisgyerekként, amint várod, hogy kezedbe vehesd a születésnapi ajándékod, vagy kibonthasd például a karácsonyfa alatt rád váró meglepetéseket.

Emlékszel arra az érzésre, ahogy izgatottan letéped a csomagolást és megérzed a friss karton illatát? Fel tudod idézni magadban, ahogy remegő kézzel kiveszel minden apró darabot a csomagból, rendszerezed őket, megnézed az összerakási útmutatót, majd felkiáltasz: anyu, apu, rakjuk össze?

Gyerekként megmagyarázhatatlan öröm a vadi új, hibátlan és tökéletesen megmunkált elemeket megvizsgálni és megismerni. Az „enyém”, az „én kaptam” érzés különlegessé és értékesebbé tesz bármilyen ajándékot.

Néha becsúszik egy kis hiba

A játékgyártók, így természetesen a Playmobil is, különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy hibátlan csomagok kerüljenek a gyerekek kezei közé. Szigorú ellenörzési folyamatok irányítják, hogy a játékok megfeleljenek a higiéniás és biztonsági előírásoknak, ami, lássuk be, a mostani érintésmentes világban még nagyobb előny, mint korábban.

A használt Playmobil játékok bár olcsóbbak, de sohasem lehetünk biztosak abban, milyen nem várt mikrobák érkeznek velük, amik parkolópályára tehetnek egy egész családot akár hetekre is.

Egy építőjáték akkor tökéletes, ha minden figura, elem, és legapróbb alkatrész megtalálható benne, hogy elkészülhessen az alkotás. Ha egy eredeti (gyári) csomagból kimarad egy lényeges elem, akkor reklamálhatunk a gyártónál, és szinte azonnal pótolják vagy cserélik a terméket.

Használt Playmobil esetében a vak szerencsére van bízva, hogy valóban benne lesz-e minden. Főleg, ha magánembertől vásárolunk. Az ilyen vásárlásokra nincs garancia, és sok a megbízhatatlan eladó az Interneten.

Az outlet áruházak bár adnak garanciát, a felbontott, használt, esetleg javított játékok nem minden esetben aratnak feltétlen örömet a kisgyerekeknek.

Egy kopott figura arca vagy egy hiányzó elem gyorsan lehervasztja a mosolyt még a legvidámabb gyerek arcáról is.

Gyakori probléma az is, ha magánembertől vásárolunk használt Playmobilt, hogy hiányzik az összeszerelési útmutató. Ha a kisgyermek még nem elég érett ahhoz, hogyan magától rakja össze a játékot egy dobozon lévő kép alapján, akkor ügyetlennek érezheti magát, amitől könnyen elmehet a kedve a játéktól. Amennyiben ez gyakran megismétlődik, sérülhet az önbizalma, ami sok életterületen okozhat a későbbiekben elakadásokat.

Aki testvérek között nőtt fel, talán emlékszik még arra, milyen érzés a nagyobb fiú cipőjét vagy ruháját megörökölni. Örökös másodiknak lenni a „használt piacon” nem túl jó érzés.

Mindenki vágyik a különlegesség érzésére, az osztatlan figyelemre.

A Playmobil egy életérzés, éppen ezért nem egy hétköznapi ajándék a gyerekek számára. Születésnap lesz, vagy egy nagyobb ünnep? Adjuk meg gyermekeinknek az egyediség és a különlegesség érzését!

Webáruházunkban eredeti és új Paymobil játékokat kínálunk a szülőknek, melyek közvetlenül a gyártótól érkeznek polcainkra. Ha gyermeke szeretne születésnapjára vagy akár karácsonyra egy több darabos Playmobil témát, fogjon össze a család és tegyék kosárba az egymást kiegészítő csomagokat. Ha ügyesen válogatnak, nemcsak kedvezményesen jutnak hozzá a gyerkőc kedvenceihez, de bizonyos értékhatár felett a kiszállítást is ajándékba adjuk.

Mert játszani jó!