- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaÍgy fejlesztheted gyermeked kreativitását

Így fejlesztheted gyermeked kreativitását

A gyermekek különlegesek, lelkük csordultig telt szeretettel, fantáziával, ötletekkel és reményekkel, amiket szeretnének megvalósítani, megélni és megmutatni a világnak. Bármilyen személyiségjegyeket is tükrözzön csemetéd, egészen biztosan tehetséges valamiben, és benne rejlik a kreativitás. Ha szülőként szeretnéd támogatni ezt, csak oda kell figyelj rá.

De vajon, hogyan fejlesztheted kreatív készségeit? Megtudhatod ebből az írásunkból!

Minden lurkóban ott szunnyad a felfedezési vágy, a jóra való törekvés és a tudásszomj, csak fel kell ébreszteni. Mindegyikük kreatív, ám az jó kérdés, hogyan tud ez a kreativitás megnyilvánulni, hiszen minden kicsi más. Van, aki megfigyeli a környezetét és csendben játszik. Viszont van olyan, aki szinte mindent rögvest ki akar próbálni. Bármilyen szituáció is adódik, azt maga akarja megfejteni, megoldani

Ahhoz, hogy megélhessék kreativitásukat időre és türelemre van szükségük. Valószínűleg a legtöbb szülő itt fel is adná a továbbolvasást, de Te ne tartozz közéjük! Mert az időt és a türelmet még ma is meg lehet teremteni! Méghozzá tudatossággal. Azzal, hogy amikor gyerekekkel vagyunk, például lehalkítjuk a mobilunkat vagy kikapcsoljuk a laptopot. Innentől kezdve egy kicsivel könnyebb lesz rájuk figyelni. De lássuk a többi tippet a kreativitás fejlesztéséhez.

Az együtt töltött idő legyen boldogsággal teli

A játékidőben legyünk minél többet szabadban, és ha igénylik, akkor kapcsolódjunk be mi is az aktuális kalandba. Felnőttként, szülőként is fogócskázhatunk, lehetünk kalózok. Egy bot is lehet varázspálca, egy falevél is lehet királyi palást, és homokból is finom tortát süthetünk.

Ha nincs lehetőségetek udvarra menni, akkor is jókat játszhattok. Lakásban is építhettek bunkert, erődöt, várat. Vagy bekockózhattok a takaró alá zseblámpával mesét olvasni. Rajzolhattok zsírkrétával, festhettek az ujjal, gyurmázhattok, legózhattok vagy kitalálhattok saját mesét.

Bevonhatod a kicsiket a házimunkába is, mert például a porszívó könnyedén átváltozik porzabáló szörnnyé vagy bármi mássá  A lényeg az, hogy ilyenkor ne irányítsunk, hagyd, hogy használják a képzelőerejüket és mindent a maguk nyelvén fogalmazzanak meg.

Fektess hangsúlyt a mozgásra, szabadtéri játékra

A tánc, a hintázás, az akadálypályák, mind növelik a kreativitást. Ezért buzdítsd a gyerekeket mozgásra. Ha tudsz, fűzz zenét vagy mondókát a mozgásfolyamatokhoz. A nagyobbakat pedig már nyugodtan viheted sportolni, biciklizni vagy görkorcsolyázni. 

Ha kérdeznek, válaszolj őszintén!

A tapasztalatok azt támasztják alá, hogy akár szószátyár, akár félénkebb kisgyerekekről van szó, mindig akad kérdezni valójuk. Így bármi legyen is a kérdésük, mindig próbálj meg válaszolni. Érdeklődj irántuk, és ha nem leled a megoldást, bátran valljuk be. Ezzel példát mutatsz, mert időben rájönnek, hogy nem tudni valamit, nem szégyen!

Természetesen szükségesek szabályok, de néha klassz dolog megengedni nekik, hogy ellentmondjanak. Ha következetesen, érvekkel támasztod alá a cselekedetedet, történéseket, előbb-utóbb ezt ők is ellesik, és meglehetősen érdekes indokokat találnak majd arra, amit el szeretnének érni. Ezek korántsem olyan alaptalanok, mint ahogy legelsőként a felnőtt füleknek tűnhetnek.

A kreativitást természetesen rengeteg szerepjátékkal és alkotást igénylő játékkal támogathatod, amelyeket beszerezhetsz webáruházunkból!

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek