- Hirdetés -EnchanTimals babák
Anyukáknak ajánljukÍgy teheted meghitté a karácsonyi időszakot

Így teheted meghitté a karácsonyi időszakot

Habár a gyerkőcöknek általában nem kell segítség ahhoz, hogy átjárja őket a karácsonyi készülődés izgalma és hangulata, szülőként ez az időszak stresszes lehet. Hiszen gyakran kavarognak a gondolataink akörül, hogy mindent időben beszerezzünk, mindent a lehető legtökéletesebben készítsünk el, és gyermekeink, családunk, barátaink kedvében járjunk. Az emiatt bennünk keletkező esetleges feszültséget és idegeskedést pedig csemetéink is megérezhetik.

Íme, néhány tipp, hogy harmonikussá és meghitté váljanak a karácsonyi előkészületek.

1 Fokozatosan készülődjetek

Tudjuk, hogy ezt az egyik legnehezebb kivitelezni, de ha nem mindent az utolsó héten akarsz elintézni, lesz esélyed, hogy a hektikusság helyett rend költözzön a fejedbe és a lelkedbe. Ehhez összeírhatsz magadnak egy nagy vonalakban a legfontosabb pontokat tartalmazó, ám rugalmas listát, időbeosztást. Azért volna nélkülözhetetlen, hogy rugalmas legyen, mert úgy nem határidőként fog lebegni feletted, hanem valóban megkönnyíti a dolgodat.

Ez alapján átgondolhatod, hogy kit, mivel szeretnél meglepni, feloszthatod a bevásárlást, kisebb, jól viselhető adagokra, vagy ötletelhetsz, hogy mi legyen a karácsonyi menü. Ugyanakkor rendszerezheted benne azt is, mik a legszükségesebb, kevésbé szükséges vagy egyáltalán nem hasznos dolgok, amiket le akarsz tudni az ünnepekre. Így időt nyersz, és figyelmeztetheted is magad, hogy például ne vásárolj össze egy csomó terméket feleslegesen, vagy arra fordíts energiát, ami tényleg elengedhetetlen.

2 Vond be gyerkőceidet is a ráhangolódásba

Bármennyire is szeretnél mindent tökéletesen csinálni, sose feledd, hogy a Karácsony a szeretetről szól. Így jó, ha bevonod a család apraját is a teendőkbe. Hangoljatok együtt az Ünnepekre, előkerülhetnek a karácsonyi dalok, feldíszíthetitek a lakást, tesztelhettek néhány süteményreceptet, gyújthattok gyertyát vagy csillagszórót. Ezek már önmagukban elvarázsolják a piciket és a nagyokat is. Így pedig még a közös rendrakás, főzés és házimunka is könnyebb lesz, hát még akkor, ha mindenkinek megvan a saját feladata. Ám, amennyiben ténylegesen kedveskednél pár aprósággal, arra is van néhány ötletünk.

3 Fordíts időt a figyelmességekre

Advent közeledtével készítsetek koszorút, vagy csak gyújtsatok meg egy-egy gyertyát vasárnaponként. Ha konkrétan gyermekednek szereznél örömet, jöhetnek a karácsonyi témájú kifestők, foglalkoztatók, mesék. Ezek lenyűgözik a csemetéket, és elrepítik őket messze, a képzeletük birodalmába.

Ezenkívül elrejthetsz például néhány finomságot a kedvenc helyein. Ennek kapcsán még „hideg-meleg” játékot is játszhattok. Vagyis a lakás bármely pontján eldugsz egy jelképes apróságot vagy csokit, és azt szemed fényének kell megtalálnia. Ha messze jár tőle, „hideg van”, ha pedig közel, akkor „meleg.” A figyelmesség, édesség vagy üzenet felfedezésénél talán nincs is nagyszerűbb jutalom.

Ám, ha igazán érdekeset és szívhez szólót szeretnél adni gyermekednek, mesélj neki gyerekkorod karácsonyairól és a családi hagyományokról. Ugyanis a legtöbb lurkó szereti hallgatni az olyan történeteket, amik a szüleik vagy nagyszüleik gyermekkoráról szólnak. Ehhez még akár régi fotókat, játékokat, ruhadarabokat is elővehetsz, ha vannak.

4 Feleslegesen ne aggódj

A legfontosabb pedig, hogy ne aggódj. Elképzelhető, hogy nem lesz minden teljesen tökéletes, de az időd, a figyelmed és a szereteted a legnagyobb ajándék.

Azok a játékok, amik a fa alá kerülnek pedig akár egyetlen helyről is beszerezhetők, hiszen széles termékkínálattal várunk a Bűbáj Webjátékboltban. Ennek köszönhetően szaladgálnod sem kell, hogy megtaláld a karácsonyi meglepetéseket.

Mert játszani jó!