- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletAdventi naptár készítése házilag

Adventi naptár készítése házilag

Ti is várjátok már a Karácsonyt? Minden bizonnyal, ha eddig még nem tettétek meg, szépen lassan elkezdtek készülődni az Ünnepekre, a gyerekek pedig egyre izgatottabbak. Csillogó szemekkel szeretnének már ajándékokat bontogatni a fa alatt, és élvezni a felnőttek figyelmét, a család és a barátok társaságát. Amennyiben meglepnéd őket apróságokkal, hogy a karácsonyi hangulat időben beköltözzön hozzátok, és fokozódjon az izgalom, érdemes adventi naptárban gondolkodnod.

Mivel a kalendáriumot akár sajátkezűleg is elkészítheted, ebben a cikkben igyekszünk néhány könnyen kivitelezhető tippet adni a siker érdekében.

Adventi kalendárium színes borítékokból

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha előkészítesz 24 db különböző színű borítékot, ami akár ünnepi témájú is lehet, és ezekbe rejted az édességeket, apróságokat. Kisebb gyerekeknek is megfelel, hiszen ha nagyobb méretű a boríték akkor játékfigurák, gyöngyök, karkötő, puzzle vagy LEGO darabkák is elférnek benne.

Belerejthetsz egy mesét, ha szeretnéd írhatod Te is, és szólhat gyerkőcödről. Vagy jöhetnek a színezők, esetleg fényképek. Nagyobbacskák örülni fognak egy-egy idézetnek, jó kívánságnak, gondolatébresztő soroknak is. Vagy bárminek, amit te kitalálsz.

Ezekután nincs más dolgod, mint megszámozni 1-től 24-ig, több személy esetén pedig megcímezni a borítékokat. Adagolhatod őket naponta, de ha van hely a lakásban, hogy kihúzz a falra egy ízlésesebb, színes madzagot, akkor akár csipeszekkel egyszerre fel is rögzítheted az összeset.

Ugyanezzel a módszerrel a zacskós megoldást is kivitelezheted. Ilyenkor viszont a borítékok helyett papírzacskók kellenek, amiket még ki is díszíthetsz. Ebbe már több minden és nagyobb dolgok is elférnek.

Naptár dobozokból

Amennyiben nagyobb meglepetéseket szánsz az ünnepi időszak felpezsdítésére, használj különböző méretű dobozokat, csomagold be, számozd meg és díszítsd őket kedvedre. Akár alakzatokat, formákat, tornyot is építhetsz belőlük. Ám, ha még ennyit sem szeretnél velük vesződni, egészen egyszerűen csak önmagukban csomagold be az ajándékokat, és írd rá annak a számát, amelyik napra készült.

Hasznosítsd újra a WC papír gurigákat

WC papír gurigákból sokféle technikával rendkívül ízléses ajándéktartókat lehet készíteni. Tetszőleges anyaggal és mintával bevonhatod a gurigákat, és bármilyen meglepetést elrejthetsz bennük. Akár karácsonyfát, házat vagy akármi mást is formálhatsz a 24 db gurigából.

Varrj saját naptárt

Amennyiben valóban ki szeretnéd élni a kreativitásod, időd és még kézügyességed is van, varrj saját adventi kalendáriumot. Ezt többféleképpen is megteheted. Vagy készíts 24 db csizmácskát, karácsonyfát, szarvast, és számozd meg őket, majd akaszd fel a lakás különböző pontjain, vagy pedig válaszd a zsebes variációt.

Ez a változat különösen jól mutat a gyerekszobák vagy a nappali falán. Nincs más dolgod, mint kivágni strapabíró anyagból egy kb. 70 x 50 centiméteres vagy nagyobb alapot. Majd különböző színű anyagokból ugyancsak kivágni 24 db kisebb, kb. 11 x 15 cm (plusz 1 cm a felvarrásnak) zsebet. A zsebeket tetszőleges módon felvarrhatod az alapra és kész is a saját adventi naptárotok.

Amennyiben szívesen ötletelnél még, rengeteg szuper megoldást találhatsz az interneten. Ám, ha maradnál az eleve kész, egyszerűen beszerezhető kalendáriumoknál, még nem késő ránk klikkelned, és megtekinteni széles, változatos kínálatunkat.

Szeretetben gazdag ünnepi készülődést kívánunk!

Mert játszani jó!