- Hirdetés -EnchanTimals babák
Anyukáknak ajánljukJátékok a tanulás szolgálatában

Játékok a tanulás szolgálatában

Több, mint 50 évvel ezelőtt az olasz származású Mario Clementoni alapította a nevéről elnevezett játékgyárat, ami a mai napig a kreativitás és a minőség iránti elkötelezettség szinonímája. A Clementoni játékokat a sokszínűség és a játékos formába bújtatott tanulás jellemzi. Nem véletlen, hogy a világ vezető fejlesztőjátékokat készítő márkája.

Az ötletek megváltoztatják a világot

tanulás

A Clementoni tisztában van azzal, hogy a játékoknak milyen fontos szerepük van a gyermekek, sőt még a felnőttek életében is. A játék – jó esetben – életünk végéig elkísér, így hatással van a jellemünkre, a világhoz való hozzáállásunkra, sőt még arra is, mivé válunk, ha felnövünk. A szórakoztatás mellett szinte valamennyi Clementoni játékban számos fejlesztő eszközt rejtettek el, így a gyerekek észrevétlenül tanulnak meg különféle fizikai és érzelmi készséget.

Clementoni játékok a tanulás szolgálatában

Mivel játsszon egy kisbaba?!

Az újszülöttek valójában még nem tudatosan játszanak. Látásuk fejletlen, nem tudnak kommunikálni, bármi történik velük, gőgicséléssel fejezik ki. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lehetne őket lekötni olyan apróságokkal, amik bájosak és észrevétlenül fejlesztenek. A Clementoni Black&White textil könyvecskéi és puha kockái a szemet és a látást fejlesztik. A puha, kellemes hangokat játszó Baby Clementoni alvássegítő plüssök és kiságyforgók megnyugtatják a kisbabákat és segítik őket az elalvásban.

3-4 éves kortól már komolyabb és összetettebb játékok is lekötik a gyermekek figyelmét. Elkezdődik a szerepjátékok időszaka, amihez először egyszerűbb kis kedvencek adhatnak játékos segítséget. A Pet Bits robotállatkák például nemcsak viccesek – hangokat adnak ki, táncolnak, reagálnak a tapsolásra –, de gondozni is lehet őket. Mindegyiknek más az egyénisége, és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével még több játékra adnak lehetőséget.

Kreatív szettek kislányoknak

A kislányokat boldogsággal és örömmel tölti el, ha csinosan felöltözhetnek, és egy-egy különleges ékszerrel kitűnhetnek mások közül. A színes gyöngyök világa remek lehetőség a karkötők készítésére, amik sosem mennek ki a divatból. A Clementoni 100%-ban újrahasznosított alapanyagokból készülő En-Joy Bracelets – Glee készlet rengeteg színes gyöngyöt és selyemszalagot tartalmaz, amikből számtalan variációjú karkötőt készíthetnek a kislányok. Az En-Joy Bracelets – Bliss karkötő készlet pedig maga a megtestesült romantikus ábrándozás. A színes masnikkal és függőkkel divatos és kreatív karkötőt készíthetnek maguknak, miközben a kézügyességük is fejlődik.

Play for future! Játssz a jövőért!

Ez a jelmondata a Clementoni újrahasznosított anyagokból készülő játékainak, amiket egy szív alakú levéllel jeleznek a csomagoláson. A Clementoni nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy segítsen egy olyan új generáció felnövésében, akik elkötelezettek a természet védelmében.

Játszva tanulni

A Clementoni fejlesztő társasjátékok és puzzle-k már egészen kis kortól támogatják a gyerekek kreativitását és tanulását. Minden játékukban találhatunk valamilyen rejtett készségfejlesztést, amit a gyerekek sokszor észre sem vesznek. A mesefilmekből ismert hősök kirakása során fejlődik a kézügyesség, a térlátás, és rengeteg lehetőséget kínálnak a fantasztikus sztorik újra éléséhez így a szerepjátékokhoz.

A Clementoni tudományos játékait úgy is felfoghatjuk, mint egy iskola előkészítőt vagy egy otthoni szakkört, amelyek során látványos módon ismerkedhetnek meg a gyerekek a kémia, a fizika, vagy a biológia törvényeivel. Ezeknek a játékoknak nincs tanulás szaguk, mégis tudást és érdekes ismereteket szívnak magukba a gyerekek, amiket később is hasznosítani tudnak.