- Hirdetés -EnchanTimals babák
Anyukáknak ajánljukNyugodt álom a babának, és a mamának - Szundikáló vidra

Nyugodt álom a babának, és a mamának – Szundikáló vidra

Édesanyaként, amíg a testedben hordozod csöppséged, számtalan terved, és elképzelésed van arról, hogyan telnek majd a napjaitok. Milyen elvek és módszerek alapján fogod táplálni, nevelni, vagy éppen altatni a kis csöppséged. A babavárás utolsó heteiben, ha lehet, még több ötleted támad, hiszen az óriás lufira nőtt hasadtól már alig-alig alszol. Inkább csak forgolódsz, pihenteted a tested, és várod, hogy vége legyen. Várod, hogy elkezdődjön valami új.

Első találkozásod gyermekeddel eddigi létezésed gyökerestől megváltoztatja és egyben meg is határozza. Olyan ez, mintha valami drága kincset kapnál, amit egyszerűen képtelen vagy letenni. A szoptatás miatt ráadásul folyamatosan termelődik benned a boldogsághormon. Az első hetekben, mint egy szuper woman végzed a százhuszonöt új feladatot, ami a babával jár. Észre sem veszed, és hirtelen egyik napból átkúsztál a másikba, majd kezdődik minden előröl.

Miért sír a baba?

Hogy miért sír egy kisbaba? Gyakorlatilag mindenért. Ha éhes. Ha fáj a hasa. Ha bepisilt. Akkor is, ha a nagydolgát végezte el épp, és már nagyon nem okés a pelenkája. Ha megunta a csörgővel való játszást. Ha ránéz egy idegen. Még inkább, ha fel is veszi. Sír, ha csend van körülötte, és akkor is, ha túl nagy a lárma. Később akkor is sír, amikor jönnek a fogai. Ha nem ízlik neki az étel, amivel hozzátáplálnád, akkor meg pláne, ha még akarna belőle.

Sír, mert ez az egyetlen eszköze, amivel kommunikálni tud veled. Ha kipipáltál minden lehetséges sírásra késztető akadályt, és még mindig sír, akkor egyszerűen csak a közelségedre vágyik.

Hogy érezze a tested melegét. A szíved dobogását. A hangod. A lényed. A mellkasod ütemes mozgása emlékezteti arra, amikor még a pocakodban volt, és ez megnyugtatja. Lecsendesedik, elalszik.
Jó esetben be tudod varázsolni szemed fényét a kiságyába, és te is tudsz egy kicsit pihenni. Rosszabb esetben kipattannak a szemei, ahogy a popja a matracot éri. És akkor kezdődhet az egész előröl.

A jó anya magával is törődik

Tudnod kell, hogy nem leszel attól rossz anya, mert magadra is gondolsz. Sőt! Ha kipihent vagy, akkor sokkal vidámabban és pergősebben telnek a mindennapok. Mosolyogsz, és ez jó hatással van a kisbabádra is.

Ellenben, ha alig alszol, nyúzott leszel. Lankad a figyelmed. Idővel azon veszed magad, hogy csak panaszkodsz, és már reggel azt várod, hogy este legyen.

„Az első gyerekem szinte folyamatosan hordozóban, rajtam aludt. Azóta meg nem lehet az ágyunkból kirobbantani. Saját kiságya szinte érintetlen,pedig már 3,5 éves! Lehet, hogy nálunk is lesz egy ilyen vidra a második babánál.” – M. Katalin

A Szunyókáló Vidra az anya lélegzését imitálja

Már egészen kisbaba kortól olyan elalvási rutint alakíthatsz ki a kisbabádnak, amihez nem kell a saját életed fenekestül felforgatni. A Fischer-Price Szunyókáló Vidra nevű plüss babájával minden adott a baba pihentető alvásához. A pocakja közepén található gomb megnyomásával a vidra mellkasa ütemesen, de lágyan mozog. Egy ilyen játékot ölelgetve a babádnak pont olyan érzése lesz, mintha a Te öledben szuszogna.

A Szunyókáló Vidra nem csak lélegzik, de bekapcsolás után 30 percig halk zenét játszik, ami majdnem olyan, mintha te énekelnél.

Már ránézésre egy cukorfalat ez a szuszogó kis vidra, de szinte biztos, hogy miután átöleli kisbabád a pihe-puha testét, elválaszthatatlan barátokká, és remélhetően alvótársakká is válnak.

A Fisher-Price Szunyókáló Vidra plüss MÁR MEGVÁSÁROLHATÓ a webjatekbolt.hu játék webáruházban.