- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaSzilveszter gyerekekkel

Szilveszter gyerekekkel

Hamarosan itt az év egyik, ha nem a legpörgősebb, legbulizósabb éjszakája, amikor mindenki szívesen ünnepel és tölti az idejét barátokkal. Amennyiben Te mégis úgy gondolod, hogy gyermekeidnek ajándékoznád ezt a napot, hoztunk néhány tippet, aminek köszönhetően a csemeték és a felnőttek is jól érezhetik magukat szilveszter este.

Lássuk hát a listát, amivel feldobhatod az év utolsó napját!

Tervezzetek előre közös programokat

Amennyiben időben elkezdtétek tervezni a szabadnapokat, és nem otthon akarjátok tölteni az év végét, szuper megoldás lehet, ha szerveztek egy kirándulást vagy szállást foglaltok egy régen vágyott helyszínen, pihentek, nézelődtök, és élvezitek az ott fellelhető programok sorát, mivel nagyon sok város, de akár szálloda is különlegességekkel készül Szilveszter napjára. Ám, ha ennél egyszerűbben oldanád meg a helyzetet, és otthon maradnátok, még akkor is tartalmassá és örömtelivé válhat az estétek.

Tartsatok mese- vagy filmmaratont

Ha csemetéid már nagy óvodás vagy kisiskolás korúak, akkor ez az este szólhat a kedvenc tevékenységeikről, és arról, hogy a szokottnál tovább maradhatnak fent. Így érdemes előkészíteni a leginkább szeretett meséket, filmeket, és teret engedni a nassolni valóknak is. Persze belecsenhetsz egy-két egészségesebb ételt, mint a gyümölcstál vagy saláta, de szemed fényei biztosan hálásak lesznek érte, ha ez egyszer előkerülhet a pattogatott kukorica és az elmaradhatatlan kölyökpezsgő.

Építsetek bunkert

A bunkerépítés is szuper ötletnek bizonyulhat, főleg, ha egy kiválasztott mesekönyv is a társaságotokba kerül, és zseblámpával olvastok.

Ne feledjétek a társasjátékokat sem

A társasjátékokra és a kártyákra, vagy például a közös időtöltések másik két legnépszerűbb variációjára a kirakózásra és a számfestésre nagyon jó alkalom a karácsonyi, családi összejöveteleken kívül a szilveszteri este, mert ilyenkor tudnak a családok kötetlenül együtt lenni, mindeközben jókat beszélgetni és nevetni!

A puzzle és a számfestő azért is nagyszerű választás, mert a közös alkotás végeredménye akár a falra is felkerülhet. A társasjátékok élményében pedig megbújik a győzelem lehetősége, ami különösen a gyerekeket motiválhatja még néhány partira. Ilyenkor fejlődhet igazán önbizalmuk, önértékelésük és kooperációra való hajlamuk, amire bizony a suliban is nagy szükségük lesz, a tűrőképesség és a veszteni tudás varázsereje mellett. Erre is megtaníthatja őket egy-egy társas.

Játsszatok kincsvadászatot vagy éjszakai bújócskát

Ez a két játék általában favorit a gyerekek körében. Ha kincset vadásznátok, kicsit több előkészületre lesz szükségetek. A lényeg azonban az, hogy rejtsetek el valamit a lakásban, amit meg kell keresni. Aztán hagyjatok egymásnak jeleket vagy rajzoljatok rejtvényt, térképet. Ha emelni akarjátok a hangulatot, kapcsoljátok le a lámpát, és kutassátok fel a kincset zseblámpa segítségével.

Játszhatjátok úgy is, hogy valóban beszerzel a vadászat előtt néhány apró meglepetést vagy finomságot és becsomagolod őket, hogy ténylegesen jutalom legyen a felfedezés. De tökéletes választás a gyerekek kedvenc játéka, egy plüssállat vagy néhány szem dió is. Még inkább fokozhatja az élményt, ha melegen felöltöztök, és ugyanezt az udvaron vagy a parkban játsszátok el.

Az éjszakai bújócska nem igényel túl sok magyarázatot. Amennyiben többen vagytok, könnyebb kivitelezni a mókát úgy, ha párokba rendeződtök, és együtt bújtok el, illetve ketten hunynak és keresik az „éjjeli lényeket”, vagyis azokat, akik elbújtak. Persze ez a változat is izgalmasabb zseblámpával, illetve udvaron.

Változtassátok táncparketté a szobát

Ki mondja, hogy otthon nem lehet jót bulizni? Vegyétek ki a ruhákat a szekrényből és mindenki öltözzön fel úgy, ahogy szeretne. Állítsa össze a saját partyszettjét, akár még sminkelhet is. Ezt követően pedig jöhetnek a kedvenc számok, esetleg egy kis díszvilágítás (vagy a karácsonyról megmaradt égősor). Így lesz igazi az otthoni szilveszteri buli.

Ha lehetőségetek van rá, érdemes a barátokat is elhívni, hisz nagyobb társaságban, még jobb az újévváró összejövetel.

Mert játszani jó!