- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaUnaloműzés a gyerkőcökkel

Unaloműzés a gyerkőcökkel

Ha a lurkók unatkoznak, gyorsan elszabadulhat otthon a pokol, mert a kicsik még nem tudnak mit kezdeni a csenddel és a nyugalommal. Ezért vagy nyűglődnek, vagy kitalálnak valami nem helyénvaló dolgot. Ugye ismerős Neked is a szituáció? Azért, hogy elterelhesd a figyelmüket és színt vihess hétköznapjaikba, összegyűjtöttünk néhány ötletet, ami segíthet elűzni az unalmat.

Ám mielőtt megosztanánk ezeket, érdemes megjegyezni, hogy az unalomtól nem szabad félni. Habár, manapság felnőttek és gyermekek hajlamosak rettegni tőle, azonban az unatkozás hasznossá is válhat. Főként a gyerkőcök számára. Mert megtanítja őket kreatívnak lenni, kitalálni, hogy mi legyen a következő lépés, elfoglaltság. Vagy éppen rájöhetnek a picik, hogyan kell a fantáziájukra bízni magukat, hiszen bármiből lehet bármi. Az unalomból is lehet kaland, csak képzelőerő kell hozzá.

Viszont, ha mégis attól tartasz, hogy beüt a katasztrófa, ha a gyerekeket foglyul ejti az unalom, jöjjenek és szolgáljanak bázisként az unaloműző tippek.

Szabadtéri elfoglaltságok

Ha jó az idő, irány a friss levegő! Ugyanis a szabadban remekül lehet szórakozni. Menjetek sétálni, trambulinozni, kerékpározni, csúszdázni a játszótérre vagy nyaljatok el egy-egy gombóc fagyit és beszélgessetek. Esetleg kiránduljatok vadasparkba.

Ezek apró és nagyon egyszerű tevékenységek, de a gyerekeket garantáltan boldoggá teszik, mert a közös programok során rájuk figyelünk. Ráadásul, ha a szabadban vagyunk, az még az egészségünknek is jót tesz. A kicsikkel pedig megszerettethetjük a mozgást is.

Nézd meg ehhez vagány gyermekjárműveinket vagy szabadtéri játékainkat.

Meseolvasás

Ha nincs lehetőségetek kimenni, akkor sem kell pánikba esni. Keressetek egy jó könyvet és olvassatok, vagy találjatok ki közösen mesét. Ha szeretnétek, még le is rajzolhatjátok a szereplőket, különböző jeleneteket. A lényeg pusztán annyi, hogy alkossatok közösen, és legyetek együtt.

Ha pedig maradnátok a könyvlapozgatásnál, de már az is unalmasnak tűnik, dobjátok fel azzal, hogy bebújtok egy takaró alá és zseblámpával olvastok. Az ilyesmit kicsik és nagyok is imádják.

Bunkerépítés

A bunkerépítés kicsit hasonlít a takaró alatti meseolvasáshoz, ám még annál is több izgalmat ígér, ugyanis rendkívüli kalandokat élhetnek át benne a gyerekek. Lehet az rendőrőrs, vár, palota, katonai állomás vagy bármi, amit csak el tudnak képzelni. Ehhez a mókához is tökéletes kiegészítő a zseblámpa és még néhány kispárna.

Festés

A festés ugyancsak remek program. Elő a temperát, ecsetet és papírt. Fessetek le bármit, amit akartok. Vagy használjátok a tenyereteket sablonként. Hiszen rengeteg jópofa ötletet találni az interneten, amik ujj-és tenyérnyomokból készülnek. Ám a legifjabbakat már az is lenyűgözi, ha befested a tenyerét, és az színes nyomot hagy a papíron.

Azonban, ha egyéb kreatív ötletre volna szükséged, nézd meg készségfejlesztő és kreatív játékainkat. Mert ott számtalan vagány készletet találhatsz.

Süteménysütés

Az édességnek szemed fénye is minden bizonnyal örül. Annak pedig még inkább, ha süteményt készítetek és ő is segíthet. Ebben az esetben sem kell a legdrágább sütikre és cukrászkölteményekre gondolni. Elegendő egy egyszerűen elkészíthető finomság is, például kókuszgolyó vagy piskóta, esetleg a család kedvence.

Rögtönzött házibuli

Szervezzetek házibulit! Ne félj, nem arról van szó, hogy vendégsereget kellene fogadnod. Vagy óriási előkészületeket kéne tenned. Indítsd el a gyerekek kedvenc slágereit, és mozogjatok. Táncoljatok, ha tudtok! És akkor is, ha nem. Hiszen az otthon az a hely, ahol bárki lehet bármilyen, bárki mozoghat bárhogyan. Még abban az esetben is, ha kicsit ügyetlen.

Ha pedig igazán szabadságot akarsz adni a gyerekeknek és tényleg meglepnéd őket, öltözzetek fel csinosan. Jöhet a pörgős szoknya és egy kis körömlakk vagy enyhe szájfény, netán ékszer. Ez általában a kislányokat nyűgözi le, de a fiúknak is nagy élmény, ha felpróbálhatják például apa vagy a bátyó nyakkendőjét.

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek