- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaMesék, amiket minden gyerkőcnek érdemes hallani

Mesék, amiket minden gyerkőcnek érdemes hallani

A mesék jótékony hatását, tanító jellegét ma már nem vitatják szakemberek, szülők, pedagógusok sem. Az együtt olvasás, bekuckózás és a történetekbe való belefeledkezés fejleszti az érzelmi intelligenciát, erősíti a gyermek-szülő kapcsolatot és felejthetetlen perceket nyújt. De mik azok a népszerű mesék, amiket érdemes elolvasni a gyerekeknek?

Szerencsére bőven van választék gyermekkönyvekből, habár nem árt átgondolni, mit adunk a kicsik és kicsit nagyobbak kezébe. Viszont, ha csemeténkből olvasó, széles látókörű és gondolkodó embert szeretnénk nevelni, ajánlott korán elkezdeni a történetmesélést és meseolvasást. Hogy gyermekünk ehhez szokjon hozzá.

Íme, azok a mesék, amik szinte biztosan tetszeni fognak gyermekednek.

Magyar népmesék

Habár a népmesék nem feltétlenül a gyerekeket szólítják meg, nekik is találhatunk köztük megfelelő történeteket, melyeket élvezettel hallgatnak, és később is a javukra vállnak majd. Persze mindenkinek más a kedvence és biztos vagyok benne, hogy minden szülő másra esküszik, néhány mesének töretlen a sikere. Példának okáért ilyen a  Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, vagy A kis gömböc, netán A csillagszemű juhász.

Ez a három mese sokunk gyerekkorát meghatározta és még most is örökérvényű igazságokat tartalmaznak. Emellett természetesen sok-sok népmese létezik, melybe érdemes együtt bepillantást nyerni. Ugyanakkor számos írónk gyönyörű meséiről sem szabad megfeledkezni.

Csukás István – mesék

Csukás István csodálatos meséi megnyugtató, humoros és egyszerű, valamint érthető megoldásokat kínálnak a kis olvasóknak. Ám emellett fantasztikus és szeretetteljes történetekbe repítik őket. Az író állatmeséiről híres, számos írása megélt bábelőadást és megfilmesítést is.

Sün Balázs jó példa, hiszen a legkisebb tüskés hátú kalandja rímekbe szedve tárul a gyerekek elé. Sün Balázs az, aki a legnehezebb helyzetben sem hagyja cserben testvéreit. Ebből is látszik, hogy Csukás István sem felejtett el tanítani szeretetre, odaadásra és elfogadásra.

Marék Veronika Boribon mackója

Marék Veronika plüssmackója, Boribon rengeteg gyermeknek okozott már örömet. Hiszen a cuki mackó mindig kitalál valami mókás dolgot, amit meg kell oldani, és amiből tanulni lehet. A tipegő és óvodás korosztály egészen biztosan ezért a meséért is odalesz.

Bartos Erika meséi

Bartos Erikát ma már senkinek sem kell bemutatni. Saját gyermekiről szóló könyvei meghozták életre szóló sikerét. De mindemellett Bogyó és Babóca történetei, valamint Brúnó sorozata is a népszerű mesék táborát erősíti.

Berg Judit: Rumini sorozata

Berg Judit nem Rumini sorozatával lett híres, ugyanakkor a sok-sok meséje közül ez az, ami talán a legközelebb áll a kalandregényekhez, így ovisokat, kisiskolásokat és tinédzsereket egyaránt megfog és olvasásra ösztönöz. A rajongók számára pedig jó hír, hogy Rumini kalandjai több köteten keresztül folytatódnak szenzációs illusztrációkkal.

Rumini egy hajósinas a Szélkirálynő nevezetű tengerjárón. Nem is gondolná a kedves olvasó, hogy kisegér létére mennyire bátor és kalandvágyó. Sok kalamajkába keveredik, ahonnan csak furfanggal és a barátok, na meg néhány varázseszköz segítségével lehet kikeveredni. Ám a kalandorok minidig újabb és újabb veszélyes vizekre eveznek.

Már a kis ízelítőből is látható, hogy Rumini történetei még a felnőtteket is képesek elvarázsolni, csak nyitottnak kell lenni a mesék világára.

A népszerű mesék listáját számos történettel és regénnyel bővíthetnénk, például a Pitypang és Lili vagy a Maszat sorozattal, ezek egészen biztosan minden olvasót levesznek majd a lábáról. Győződjetek meg róla Ti is, és szerezzétek be a legszebb meséket tőlünk.

Mert olvasni jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek