- Hirdetés -EnchanTimals babák
Iskolakezdés10 fontos szempont iskolatáska választásakor

10 fontos szempont iskolatáska választásakor

A legtöbb óvodából ballagó kisgyerek jobban vágyik egy vagány iskolatáskára, mint magára az iskolára. Imádnak bennük már a nyári szünetben illegni-billegni, miközben arról fantáziálnak, milyen jó lesz iskolásnak lenni.

Az iskolatáska minimum egy évig, de jó esetben az alsó tagozat végéig állandó társa lesz gyermekének, ezért fontos, hogy kényelmes, praktikus és strapabíró legyen.

Összefoglaltuk, hogy mire érdemes odafigyelni iskolatáska vásárlásakor a trendi dizájnok mellet.

Gondolná, hogy egy kényelmetlen iskolatáska hátrányosan befolyásolhatja gyermeke iskolai teljesítményt?

Egy nehéz, ergonómiailag rosszul kialakított, kényelmetlen táska komoly stressz okozója lehet a kisgyerekben.

Alsó tagozatban eleve sok tankönyvet és füzetet kell vinni, amik már önmagukban nagy terhet rónak a még gyenge hátra és vállakra. Ha a táska sem kényelmes, könnyen kialakul az úgynevezett hátizsák szindróma, ami komoly hátfájást okoz, és gerincferdüléshez is vezet.

Idővel persze a gyerekek erősödnek, könnyebben elbírják a tankönyvek súlyát, de még tini korban is sérülékeny a gerincük, ezért érdemes ragaszkodni a kényelmes hátizsákhoz.

Ha a nagyobbacska gyermek kiszemel magának egy menő hátizsákot, ami ugyan alkalmatlan a mindennapos iskolába járásra, vegye meg neki. Engedje meg, hogy azt vigye különórára vagy abban hordja a tesi cuccát, de az ergonómiailag tökéletesen kialakított iskolatáskához ameddig lehet, ragaszkodjon.

10 fontos szempont iskolatáska választásakor

A táskák nemcsak árban, de minőségben és praktikusságban is különbözőek lehetnek. Íme 10 fontos szempont, amit érdemes szem előtt tartanod iskolatáska vásárlásakor.

#1 Tartósság – bírja egy egész éven át, vagy kísérje végig gyermekét az alsó tagozaton.

#2 Állítható ás párnázott vállpántok – ezeket folyamatosan lehessen állítani a gyermek növekedésével.

#3 Párnázott hátfal – ennek köszönhetően kényelmesebb a viselete, kevésbé nyomja a gerincet.

#4 Megfelelő méret – nem érdemes nagyobbat venni csak azért, hogy sokáig bírja. Fontos, hogy a táska mérete a gyermek testi adottságaihoz (pl. magasság) legyen kiválasztva.

#5 Könnyű súly – az ideális táska strapabíró, de könnyű is egyben. Ne nehezítsük a terheket az iskolatáska súlyával is.

#6 Kemény, kopásálló alsó panel – erre szükség lesz, mert egy ideig húzni-vonni fogja maga után az iskolapadlón.

#7 Erős és kényelmes fogantyú – a gyermeknek meg kell tudnia fogni, és vinni a fogantyún keresztül is a táskáját.

#8 Vízhatlan anyag – a tankönyvek és a füzetek biztonsága különösen fontos, ha esik az eső. Egy átázott táska tönkreteheti annak tartalmát, ami nem kis bosszúságot és csalódást okoz.

#9 Sok zseb – a könyvek és a füzetek mellett számtalan dolgot magukkal visznek a gyerekek az iskolába. Zsebkendő, apró mütyürkék, kulacs, uzsonnás doboz, váltózokni stb. A zsebeknek köszönhetően nemcsak könnyebb mindezek szelektálása, de megkönnyítik a vitt dolgok megtalálást is.

#10 Dizájn – természetesen olyan iskolatáskát válasszon gyermekének, ami tetszik neki, amit örömmel fog hordani a legnehezebb napokon is.

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek