- Hirdetés -EnchanTimals babák
Játékötletek5 benti játékötlet kisgyerekeknek, ha már kifogytál az ötletekből

5 benti játékötlet kisgyerekeknek, ha már kifogytál az ötletekből

Egy kisgyerek szórakoztatása sok kreativitást, és még több energiát igényel, ha valamilyen oknál fogva tartósan bent ragadunk a lakásban. Összegyűjtöttünk most öt benti játék tippet, arra az esetre, ha már kifogytál az ötletekből.

#1 Kocka teke

Ha már minden lehetséges módon és formában felépítettétek a nagyméretű építőkockákat, vigyetek egy kis lendületet a mókába. Helyezzétek el a kockákat valamilyen alakzatban a szoba közepén. Majd fogjatok több különböző méretű labdát, és máris kezdődhet a kocka teke.

Érdemes nagyobb labdával kezdeni a célzást, majd ahogy egyre ügyesebbé válik a csemetéd, úgy lehet kisebb labdákkal is próbálkozni.

A játékot különféle kérdésekkel lehet izgalmasabbá tenni. Vajon hány kockát tudsz ledönteni? Majd. Szerinted mennyi piros kocka fog eldőlni? A kihívás ösztöni a kicsit, és akár órákon át lehet szórakozni ezzel az egyszerű játékkal.

#2 Öntőállomás

A pacsálásnál nincs is jobb móka, de a lakáson belül óvatosan érdemes kezelni a vízzel való játékot. Az öntőállomás nevű játékkal a gyerekek olyan konyhában alkalmazható készségeket gyakorolhatnak, mint a tejöntés vagy a méz csorgatása a teába.

Keresd meg a lehető legnagyobb műanyag tálcádat! Az sem árt, ha van pereme, mert óhatatlanul történhetnek vízi balesetek a játék közben.

Vegyél elő különböző méretű flakonokat és kiöntőket, amiken filctollal jelöld meg, mennyi folyadékot lehet beletölteni.

Játszhatjátok színesített vízzel, szörppel, de teával is. Akár hiszed, akár nem, ez a játék nemcsak szórakoztat, de fejleszti a szem-kéz koordinációt is.

#3 Rumlimentes festés

A kisgyerekes festésnek nem feltétlen kell együtt járnia a rendetlenséggel. Sőt, nyugodtan elfeledkezhetsz az asztal biztonságossá tételéről, a textilekről, sőt még a papírról is.

Ebben a játékban is nagy segítségedre lehet a jó öreg óriás műanyag tálca vagy tároló doboz, és egy félbevágott tojástartó. A tojástartóba nyomj színes temperákat. Tedd egy pohár vízzel együtt a tálcára, és hagyd, hogy az apróságod kibontakoztathassa a fantáziáját.

Ez a játék nem bonyolult, sokkal inkább megnyugtató levezetése lehet a napi káosznak.

#4 Játékszállítmányozás

Ehhez a játékhoz szükségetek lesz szigszalagra, és a lakásban fellelhető mini járművekre. Kisautó, kismotor, helikopter, repülő, hajó, minden, ami földön, vízen és levegőben mozoghat.

A szalagból vágj három 1-2 méteres csíkot és ragaszd fel őket a folyosó kövére egymással párhuzamosan. Mindegyik végére helyezz egy céltáblát, amin jelzed, hogy víz, föld, és levegő.

Szemed fényének az lesz a feladata, hogy a megfelelő úton eljuttassa a járműveit a célig. Az autó értelem szerint a földön kellene, hogy menjen, a repülő a levegőben, a hajó pedig a vízen.

Ha előkerül egy szuperhős, hagyd gyermeked a fantáziájára, milyen úton jusson el a végállomásig.

#5 Dominó pálya

Ez a dominós játék nagyszerű módja annak, hogy a kicsit nagyobb és számolni tudó gyerekek addig is gyakorolják a számolást, amíg zárva tartanak az óvodák és az iskolák.

Szükséged lesz egy nagyméretű papírra vagy fehér kartonlapra. Rajzolj rá egy stadion formájú pályát, ceruzával oszd fel, és mindegyik kockába írj egy random számot 0 és 10 között.

A feladat egyszerű. Minél több kockát meg kell tölteni dominókkal. Ha mesés dominótok van, akkor a játékot ennek megfelelően alakítsátok!