- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategória5 kiságy kiegészítő és játék, amiket mindenképp szerezz be

5 kiságy kiegészítő és játék, amiket mindenképp szerezz be

A csecsemők életük korai szakaszát nagy részben a kiságyukban töltik ébren vagy szenderegve. A kiságy önmagában egy sivár fakeret, amit szülőként biztonságosabbá és élvezetesebbé tehetsz gyermeked számra.

A megfelelő kiságy kiegészítők megtalálása azonban meglehetősen nehéz lehet az újdonsült szülők számára. Sok fejtörést okozhat, mi az, ami nélkülözhetetlen, mi az, ami megnyugtató, mennyi az elég, és miket kell kivenni a kiságyból, amikor a baba alszik.

Ebben az írásunkban összegyűjtöttünk öt olyan kiegészítőt és játékot, amiket a leghasznosabbnak és legszórakoztatóbbnak találtunk a baba számára.

Íme az 5 babaágy kiegészítő és játék listája, amiket érdemes beszerezni és használni:

  • matracvédők
  • ágyrács huzatok
  • hordozható játékok
  • kiságy játékok
  • kiságy háló a szúnyogok elleni védelem érdekében

Matracvédő

A matracvédő lehet az egyik legfontosabb kiegészítő, amit egy kiságyhoz érdemes beszerezni. A csecsemők, mint minden más ember, éjszaka izzadnak, és bőrük olajat termel. Az sem ritka, hogy a pelenka nem bírja ki az éjszakát és reggelre nedves foltokat üdvözölnek a kiságyban.

Ezektől a nedvektől a lepedők nem védik meg a drága matracot, ami, ha foltos lesz, szinte lehetetlen kitisztítani.

A levehető és mosható matracvédők megakadályozzák, hogy a folyadékok a matracba szivárogjanak. A biztonság kedvéért mindenképp szerezz be 2-3 matracvédőt, hogy akkor is biztonságban legyen a matrac, ha az egyik matracvédő éppen mosásban van.

A matracvédők általában vékonyak, nem befolyásolják a matrac érzetét és vízállók. Nagyon hasznos kiegészítők a baba kiságyához.

Ágyrács huzatok

Az ágyrács huzatok a piacon elérhető egyik legjobb és leghasznosabb kiságy tartozékok, mert megakadályozzák, hogy a babák megüssék magukat, miközben forgolódnak, és megakadályozzák a kiságy kopását is.

Amint a csecsemők belépnek a fogzás időszakába, a kiságy rácsai vállnak a kedvenc harapdálni valójukká. A kis karcolások nemcsak csúnyák lesznek idővel, de veszélyesek is lehetnek a baba számára, mivel az esetlegesen felhasznált festékek mérgezők lehetnek egy ilyen csöppség szervezetébe kerülve. Hogy ezt elkerüld, már a kiságy megvételekor gondoskodj 2-3 váltás ágyrács huzatról is.

Ha terveztek kistestvért, aki megörökli majd a kiságyat, vagy a későbbiekben el szeretnétek adni, a jó állapotú kiságy megfizetődő. Vigyázz tehát erre is!

Hordozható játékok

Amikor listát készítesz a kisbaba kelengyéről, nagyon elszaladhatnak az összegek, ha nem tervezel tudatosan. Gondold át, hol fog sokat időzni a kisbabád! A kiságyban, a babakocsiban, az autós hordozóban, a játszószőnyegen.

Ha jól megnézed a termékeket, láthatod, hogy a kialakításuk olyan, hogy mindenféle játékot rájuk erősíthess. Ennek az az előnye, hogy nem kell minden hordozóra külön játékokat venned, hiszen a kedvenceket oda teheted, ahová csak szeretnéd.

Ezek a játékok tökéletes színekkel veszik körbe a kisbabákat akárhol is legyenek. A hordozható játékok rengeteg karaktert keltenek életre a kismadaraktól a katicabogarakig. A puha plüss vagy a ruganyos gumi anyagú játékok, rágókák, a felfüggeszthető forgók és csörgők tökéletes játékok egy kisbaba számára.

A Lamaze bébijátékok többségét bárhová rácsatolhatod vagy felfüggesztheted, és mindig ott lehetnek a kedves arcocskák kisbabáddal, hogy nyugodt legyen az utazás vagy akár az alvás.

Ezek a játékok olyan anyagból készülnek, amik nem jelentenek veszélyt a kisbabádra, de arra ügyelj, hogy a jövés-menés után rendszeresen tisztítsd meg őket. Ezek a játékok ugyan is sokat lesznek a baba szájában is.

Kiságy játékok

A kiságy kiegészítő játékok nem csak arra jók, hogy színesítsék a babaszobát, de segítenek a kisbabák szem-kéz koordinációjának a fejlesztésében is.

A Baby Clementoni babajátékok a legváltozatosabb kivitelben, színekben csalnak mosolyt a kisbabák arcára. Biztonságosak, hiszen a kisbabákra nem ártalmas anyagokból készülnek. A játékok fejlesztik a szemet, a kéz finommotorikus mozgását, a kellemes dallamok pedig a figyelmet. A kisbabák imádják rázogatni, húzogatni és hosszú perceken át csodálni ezeket az édes játékokat. Talán nem is gondolnád, de ezek a játékok 1 hónapos kortól akár 3 éves korig használhatók, így éveken át kitartó társai lehetnek szemed fényének.

Ezenkívül ezek a játékok leválaszthatók a kiságyról, így máshol is használhatjátok, például a babakocsiban.

A kiságyforgók elképesztően jó szórakozást nyújtanak az újszülötteknek. A színek, a fények és a hangok mesebeli hellyé varázsolják a kiságyat, ami akkor is jó hely, ha se anya, se apa nincs bent a gyerekszobában. A Baby Clementoni Felhő Kiságyforgó halk dallamára és a levegőben úszó, alvó plüss állatok gyönyörködésében garantáltan mély álomba szenderülnek a kisbabák is. Amikor meg kipattan a lurkó szeme, jöhet a plüss és a szilikonos színes kiegészítők rázogatása.

Kiságy háló

A különféle áttetsző hálók gyönyörű kiegészítői a babaágyaknak, ráadásul megvédhetik a kisbabákat a betolakodó szúnyogoktól és egyéb rovaroktól.

A kiságy háló elengedhetetlen kelléke a babaágynak, ha olyan helyen élsz, ahol sok a szúnyog, vagy olyan évszakban születik meg a baba, amikor kikelnek a szúnyoglárvák és bezsongják a levegőt. A szúnyogok nem csak felébresztik a néha nehezen elaltatott babákat, de betegségeket is hordozhatnak, ráadásul a szúnyogcsípés több napig irritálhatja a finom kis bababőrt.

A játékok és a kiegészítők keresése a baba kiságyához meglehetősen nehéz lehet, különösen akkor, ha nem tudod, mit keresel pontosan. A kiságy kiegészítők abban segíthetnek, hogy a baba körül minden tiszta és rendezett maradjon. A játékok pedig szórakoztató és kreatív stimulációt nyújtanak a baba fejlődéséhez.