- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletA barátság fontossága gyerekkorban - LEGO®DOTS® karkötők

A barátság fontossága gyerekkorban – LEGO®DOTS® karkötők

Minden kétséget kizáróan az univerzum egyik legnagyobb ajándéka a gyermekkori barátság. Nem számít, mennyi idősek a gyerekek, a barátokkal töltött játékos pillanatok olyan időszakra emlékeztetnek, amikor az élet gondtalan és vidám. Könnyű feltételezni, hogy az ilyen pillanatok egyetemes és garantált gyermekkori tapasztalatok, azonban sajnos ez nem így van.

A COVID-19 megjelenésével a mindennapos kapcsolatok, a közös önfeled játék és nevetés megszűntek, óriási űrt hagyva a gyerekek lelkében.

A gyerekkori barátságok fejlesztik az érzelmi intelligenciát

Ahhoz, hogy a gyerekek szoros emberi kötelékeket alakítsanak ki, szükségük van a közös játékra. A barátságok révén megtanulják, hogyan kell egymással beszélni, viselkedni különféle szituációkban. A barátság empátiára tanít, segít megérteni miért érez a másik, és ezáltal értékes életviteli készségeket sajátítanak el.

A közös játékok során létrejött gyermekkori barátságok a gyermekek biztonságérzetét is megalapozzák. Erősebb kötelékeket képesek kialakítani társaikkal, valamint szüleikkel és oktatóikkal. A gyermekkori barátságok előnyei felnőttkorra is kiterjednek. Azok a felnőttek, akik kora gyermekkoruktól kezdve erős kapcsolatokat építettek ki, általánosságban nagyobb sikert érnek el személyes és szakmai életükben is.

A gyermekkori barátság előnye tehát vitathatatlan. A játék a gyermek első lehetősége a kapcsolatok kiépítésére. Olyan környezet megteremtésével, ahol a gyerekek barátságokat köthetnek társaikkal, hosszú távú sikereikbe fektetünk a jövőjükbe.

A barátságkarkötő összeköti a gyerekeket a legnagyobb távolságból is

A gyerekek ösztönösen szeretik kimutatni kedves érzéseiket társaik felé. Megvédik és segítik egymást, kedvesen viselkednek, és örömmel ajándékozzák meg társaikat rajzokkal és apró figyelmességekkel.

Az aktuális járványhelyzet miatt azonban most óriási szakadék és űr tátong közöttük. Hónapokig voltak egymástól elzárva, és jelenleg is bizonytalan, meddig élvezhetik egymás örömteli társaságát.

Segítsd szemed fényét abban, hogy minden körülmény között fel tudja eleveníteni ezt az érzést, és érzelmileg kapcsolódni tudjon barátaihoz akkor is, ha nem tudnak együtt lenni.

A LEGO® DOTS® barátságkarkötők nem csak a kreatív alkotás élményével ajándékozzák meg a gyerekeket, hanem az összetartozás és az ajándékozás örömével is. A különféle kiszerelésű szettek gumipántokat és pattintható mintákat tartalmaznak, amelyekkel saját vagy barátaik személyiségére is szabhatók a barátságkarkötők.

A LEGO® DOTS® óriáscsomagban például 5 pánt és 300 csempe található, amikből gyermeked elkészítheti a saját és a kis barátnőinek szánt meglepetéseket is. Az aranyos, emojikkal díszíthető pántokra nézve akkor is fel tudják eleveníteni a vidám pillanatokat, amikor iskolán kívül vannak, vagy csak egy hétvégére kell elválniuk egymástól.

A barátságkarkötő egy titkos szövetség menő kiegészítője, ami az összetartozás érzését kelti. Elég csak rájuk nézni, és a gyerekek újra átélhetik a barátság örömteli érzését.

A LEGO® DOTS® alkotóstúdiójában olyan különlegességek is megtalálhatók, mint csapatszellem, a csillagfény, az édesség, a sellő, a kalandor karkötők, vagy az extra csempék csomag, amivel valóban egyedeivé tehető bármelyik LEGO® elemekből készült ékszer.