- Hirdetés -EnchanTimals babák
IskolakezdésA gerinckímélő iskolatáska kiválasztásának szempontjai – Spirit iskolatáskák

A gerinckímélő iskolatáska kiválasztásának szempontjai – Spirit iskolatáskák

A 14 év alatti gyerekek gerince, hát- és hasizmai még nem fejlődtek ki rendesen, ezért minden lehetséges módon óvni kell őket a gerincferdülés kialakulásának veszélyétől.

Ülj egyenesen! Tartsd a hátad egyenesen! Húzd ki magad! Mondjuk szülőként gyakran a gyermekeinknek, ugyanakkor a divatirányzatok miatt sokan hajlamosak bedőlni egynéhány egészségtelen ajánlatnak. Az egyik ilyen potenciális ellenség az első iskolatáska lehet.

Az iskolatáskát napi szinten, hosszú hónapokon vagy éveken keresztül hordják, cipelik gyermekeink, így egyáltalán nem mindegy, milyen típust választunk számukra.

Gyakran halljuk, hogy egy iskolatáska legyen ergonomikus. De mit is jelent ez, mire figyeljünk, hogy megakadályozzuk a korai gerincferdülés kialakulását?

Az ergonomikus hátitáskák legfőbb kritériumai:

  • hátfala kövesse a gerincoszlop vonalát, legyen keményfalú, de párnázott
  • a vállpántok legyenek párnázottak, szélesek és állíthatók
  • legyen könnyű (a súlya a lehető legkisebb legyen)

Mindezek egységesen lehetővé teszik a megfelelő súlyelosztást, ami egy jól megpakolt iskolatáska esetében elengedhetetlen szempont.

Az ergonomiai kialakítás mellett lényeges, hogy a táska anyaga légáteresztő legyen, hogy ne izzadjon rá a gyerek hátára. Ellenkező esetben ide-oda teheti a vállán. Az oldalirányba helyezett táska bár menőnek tűnik, nincs jó hatással a gerincoszlopra.

Mindezeket figyelembe véve nincs könnyű helyzetben a szülő iskolatáska vásárlás előtt, hiszen más szempontokat is figyelembe kell venni. Például a gyermeke szín, minta elképzeléseit. Mindezek ellenére érdemes egy kis energiát fordítani a biztonságos táska kiválasztására, még ha ennek pozitív hatásai csak jóval később lesznek érzékelhetők.

A széles választékban kapható Spirit iskolatáskák között garantáltan találsz olyat, ami a te elképzeléseidnek is megfelel, és gyermeked is örömmel viszi majd mindennap az iskolába.

Lekerekített Sipirit iskolatáskák

A lekerekített táskák a hosszú cipzárakkal igen kényelmessé teszik a ki- és bepakolást. Anyaguk vízálló poliészterből készül, ami az esős napokon is megvédi a tanszereket. Strapabírók és éveken át használatra foghatók. A vastag és puha állítható vállpántok lehetővé teszik a kényelmes viseletet, és a gyerek magasságához igazíthatók.

Praktikus cipzáras rekeszeibe minden fontos tanszer elrejthető. (Ezek a tulajdonságok valamennyi Spirit iskolatáskára ráillenek természetesen.)

Ezt az alap modellt alsó tagozatos gyerekeknek ajánljuk elsősorban.

Prémium Spirit hátizsákok

Felső tagozatban egyre több lesz a tanszer és az egyéb felszerelés, amit a nagyobb gyerekek napi szinten cipelhetnek magukkal. A Spirit prémium hátizsákok ezekhez a megváltozott igényekhez tökéletesen igazodnak.

A táska legnagyobb tárolórésze például térelválasztókkal lett ellátva, amibe egy kisebb laptop vagy nagyobb mappák is beleférnek. A táska több helyen fényvisszaverőkkel van felszerelve, így, ha sötétedés után indul haza nagyobb gyerkőcöd, akkor is biztonságban tudhatod.

Spirit iskolatáska szett

Ezek a szettek azoknak lettek kitalálva, akik nem szeretnének az iskolai tanszerekre külön-külön vadászni. A csomagban minden megtalálható, amire csak szüksége lehet gyermekének: egy ergonomikus iskolatáska, egy zsinórral összehúzható tornazsák, egy alapfelszereléssel megtöltött tolltartó, egy tépőzáras pénztárca és egy hengertolltartó. Egyes iskolatáska modelleket LED-es zárral láttak el, ami villogva hívja fel a figyelmet a gyermekekre kedvezőtlen látási viszonyok mellett is.

Összességében bármelyik Spirit iskolatáskát is választod, jó döntést hozol, hiszen nemcsak jól néznek ki, de óvják a gyermeked gerincét is.

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek