- Hirdetés -EnchanTimals babák
JátékötletekA kerti csúszdázás 3 zseniális előnye

A kerti csúszdázás 3 zseniális előnye

Ha te is azok közé a szülők közé tartozol, aki azt szeretné, hogy gyermeked több időt töltsön a szabadban, de nem engedheted meg magadnak, hogy mindennap autóval száguldozz egy parkba, akkor érdemes otthonra beszerezni egy csúszdát.

Egy csúszdát ki lehet helyezni egy családi ház vagy egy társasház kertjébe, de akár egy nagyobb teraszra is. Így időt és pénzt takaríthatsz meg, miközben ráveheted gyermeked a szabadtéri játékokra és minőségi időt töltsetek egymással.

De a csúszdáknak számos olyan előnye is van, amelyekről esetleg nem tudsz. Az alábbiakban összefoglaltuk a csúszdák előnyeit, ha úgy döntenél, hogy gyermeked fejlődésébe fektetsz.

A kerti csúszdázás 3 zseniális előnye

A csúszdázás nagyszerű mozgásforma

Ahhoz, hogy egy kisgyerek feljusson a csúszda tetejére, először fel kell másznia rá, és a csúszás élménye csak arra készteti, hogy újra és újra megmássza a létrafokokat. A fizikai aktivitás tehát segít az izomépítésben és a csontok erősödésében, extra bónuszként a mászás egyszerre erősíti a felső- és az alsótestet. A mozgás szokását érdemes már a korai kisgyerekkorban kialakítani, mivel az akkor megszerzett szokások hatással lesznek életük egész hátrelévő részében.

Azok a gyerekek, akik fiatal korukban sokat mozognak, nagyobb valószínűséggel maradnak fittek, és idősebb korukban is aktív életmódot folytatnak. A rendszeres mozgás ráadásul jót tesz a szív-, és érrendszer egészségi állapotára, ezért szülőként folyamatosan figyelnünk kell gyermekeink aktivitására. Talán meglepődsz, de számos tanulmány kimutatta, hogy a szervezet oxigénnel való feltöltése szempontjából a csúszdázás hatékonyabb a futkározásnál is.

Nézd meg a Bűbáj Webjátékbolt csúszdaparkját és válaszd ki gyermekeddel együtt azt a modellt, amivel garantáltan élvezet lesz minden szabadban töltött pillanat! (Spriccelő vízi csúszdáink is vannak!)

A szabadtéri aktivitás erősíti az immunrendszert

A szabadban eltöltött idő jót tesz, ezt mindannyian tudjuk, de a legtöbben mégsem töltünk elég időt a friss levegőn. A szabadtéren való játéknak a fizikai aktivitás mellett vannak azonban más előnyei is. Az egyik ilyen a D-vitamin, ami csak a napon való tartózkodás során termelődik a testünkben természetes módon. A D-vitamin amellett, hogy erősíti az immunrendszert, szerepet játszik az olyan betegségek megelőzésének a kialakulásában, mint a különféle rákos megbetegedések, a szklerózis multiplex vagy az angolkór.

Sok szülőt aggodalommal tölt el a szabadtéri sár és piszok, holott az ezekkel való rendszeres ’találkozás’ is erősíti az immunrendszert.

Biztonságos játék más gyerekekkel

Valószínűleg a biztonságos játék az egyik fő gond a szülők számára, amikor egy parkba vagy egy játszótérre mennek. A túlzsúfolt tereken könnyen szem elől tűnhet a rohangáló lurkó, és pillanatok alatt megtörténhet a baj. A kertben kihelyezett csúszdán viszont könnyebben szemmel tarthatod gyermeked, miközben te is hátra dőlhetsz a hintaágyon a ragyogó napsütésben. Az otthoni csúszdázás azonban nem csak biztonságosabb, de remek lehetőség arra, hogy a szomszédos kis barátok átmenjenek hozzátok egy fantasztikus csúszda partira. A közös játék, a biztonsági szabályok betartása, a kivárás és az osztozkodás olyan szociális készségek, amiket szintén kamatoztatni tud gyermeked az élete későbbi során.

Tehát csúszdázásra fel, mert játszani jó!