- Hirdetés -EnchanTimals babák
Anyukáknak ajánljukA mesék jótékony hatása a gyerekekre

A mesék jótékony hatása a gyerekekre

3 varázslatos mesefilm kislányoknak a karantén idejére

Az első gondolat, amikor a mese eszünkbe jut, az izgalom és a boldogság, ami szinte kiül gyermekink arcára a láttán. A mesék jótékony hatása a gyerekekre vitathatatlan. Lehetőséget teremtenek a történetek átélésére, a tudatosságuk és erkölcsi normáik fejlesztésére. A mese sosem ér véget az „..és boldogan éltek, míg meg nem haltak.” végszóval. A mese tovább él mindennapos szerepjátékok formájában, amik segítik feldolgozni és megérteni az élet nagy dolgait. Mese nélkül szárnyaszegett lenne képzelet és elveszne a kreativitás.

A mese gyógyító ereje

A mese nemcsak a gyerekek fejlődését segíti, de egyben terápiás hatása is van. A részletgazdag történetek egyfajta menekülést is jelentenek a fájdalmas vagy nyugtalanító kérdések elől.

A jó és a rossz párhuzamba állítása a mesék egyik legjellemzőbb motívuma, amik belső konfliktusokat is képviselhetnek a gyerekek számára. A mesék arra ösztönzik őket, hogy a maguk módján elemezzék a történeteket, így segítve feldolgozni a mélyen bennük lévő feszültségeket.

A tündérmesék ugyanakkor lehetőséget teremtenek arra is, hogy a mesehősökkel azonosulva a gyerekek elhiggyék magukról, hogy ők is lenyűgözőek, különlegesek, elfogadják magukat és erre büszkék is legyenek.

Mesés szerepjátékok

A mesefilmek és sorozatok hosszú éveken át meghatározók lehetnek a gyerekek szocializációjában. Minden bizonnyal a te gyermekednek is vannak százszor megnézett kedvencei.

A képernyőről „kiugrott” figurák, babák és szettek pedig hozzátartoznak a mindennapi életetekhez.

Összegyűjtöttünk most 3 kislányoknak szóló mesefilmet, amikkel vidáman elüthetitek az időt a négy fal között is.

Barbie Dreamtopia

Álomkirályság egy varázslatos világ, mely Barbie kishúgának, Chelsea-nek a fejében él. A léleksimogató mesében minden valósággá válik. Együtt úszhatunk a sellőkkel a szivárvány folyókban, vagy vattacukor felhőkön repülhetünk a tündérekkel együtt. Vajon ki a kislányod kedvence a filmből? Nézd meg a Barbie Dreamtopia játékainkat, és szerezz egy óriási meglepetés valamelyikkel!

Jégvarázs 2

Minden idők legsikeresebb animációs filmjének, a több Oscar díjas Jégvarázsnak a folytatása. A 2. részben Elsa arra keresi a választ, miért született vele a varázsereje. A filmben feltűnnek a jól ismert arcok, Anna, Kristoff, Olaf és Sven is. Állítsd össze a csapatot, és lepd meg gyermeked Jégvarázs figurákkal!

Polly World – Polly Pocket

A Polly World animációs film a Mattel játékgyártó céggel együttműködve készült, amiből később megszületett a Polly Pocket tévéfilmsorozat is. A mesében hét jóbarát, Polly Pocket, Shani, Lea, Lila, Crissy, Kerstie és Rick különleges, pindúr kalandjait élhetik át a gyerekek. Folytatódjon a mese után is a kaland! Megvannak hozzá a kedvenc Polly Pocket figurák és játékok?

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek