- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaA tudományos és ismeretterjesztő játékok, mint a szórakozás és a fejlődés alapjai

A tudományos és ismeretterjesztő játékok, mint a szórakozás és a fejlődés alapjai

Sokak még ma is kissé idegenedve fogadják a tudományos és ismeretterjesztő játékokról szóló híreket, pedig ezek a szettek kiválóan alkalmasak arra, hogy játékosan szerettesd meg csemetéddel a tanulást, és akár együtt is érdekes kísérletekbe vethessétek bele magatokat a fizika, a kémia, a robotika vagy a mechanika világában.

Ezekből szemezgettünk Neked, hogy jobban megismerd a kínálatot és bátrabban, tudatosabban választhass csemetédnek megfelelő készletet. Ehhez pedig még tippeket is adunk számodra.

A tudományos és ismeretterjesztő játékok hatása a gyerekekre

A tudományos és ismeretterjesztő szettek akár még a legkevesebb tanulási hajlandóságot mutató gyerkőcöt is rávehetik arra, hogy némileg megismerkedjen a tanulással, tudománnyal, hiszen ezek a készletek rendkívül érdekes módon jelenítik meg a tudást, és annak megszerzéséra sarkallhatják a piciket és a nagyokat is. Lehet, hogy az órán nem olyan érdekes a fizika vagy a kémia, de amint csemetéd beleshet a mikroszkópba és saját mintáját elemezheti, esetleg parfümöt, fürdőbombát robot pandát vagy autót készíthet, netán kiáshatja kedvenc dinóját, mint egy igazi régész, pattogó labdát alkothat vagy megismerkedhet az elektronikával, máris minden sokkal érdekfeszítőbb lesz.

Ezek a játékok ugyanis feledtetik szemed fényével az iskola falait, és kalandos felfedezésként tálalják a tudományok alapjait, elültetve az érdeklődés magjait kis elméjében, hogy aztán azokkal együtt már a suliban is könnyebben mehessen az odafigyelés. Így ezek az ismeretterjesztők rendkívül jól hatnak a logikára, az agytekervényekre, a világlátás szélesítésére és még a szenzoros, finommotoros készségekre is.

Vagyis mindenképpen jó választásnak bizonyulnak, ha egyaránt szeretnéd gyermekedet fejleszteni és szórakoztatni.

A tudományos játékok típusai és márkái

Ha tudományos és ismeretterjesztő játékokat szeretnél vásárolni gyermekednek, jó ha tudod, mire számíthatsz egyes típusok esetében.

A régészjátékok között például olyan szettek bújnak meg, amelyek kibontása után általában egy-egy gipsztömbből kell kivésni csontokat, tojásokat vagy egyéb maradványokat. Ez főként az óvodás és kisiskolás lurkókat szórakoztatja, így nekik ideális meglepetés. Amellett, hogy edzik a kézizmokat a sikerélményt és az önbizalmat is építik.

Az összeszerelhető mechanikai játékok, robotok és napenergiával működő modellek főként a kisiskolásokat és a tiniket szólítják meg, és esetenként még a felnőtt építőmestereket is elszórakoztathatják. Lényegében itt egy vagy több robotot vagy járművet lehet megépíteni az alkatrészekből, melyek már aprók, igénylik a kézügyességet, ám mindeközben fantasztikus részletekbe és érdekeségekbe vezethetik be a tulajdonosokat. Az összerakott művek pedig nem csak kiállítási darabnak kiválók, hanem természetesen játékos időtöltésre is alkalmasak.

A földrajzzal, fizikával és kémiával kapcsolatos szettek e három nagyobb tudományágba nyújtanak bepillantást, általában külön-külön szettként. A csomagolásban természetesen minden megtalálható, ami a kísérletek elvégzéséhez, parfümök, fürdőbombák elkészítéséhez, a vulkánkitörés lemodellezéséhez vagy példának okáért kristálynövesztéshez szükséges, így rögtön indulhat a tudományos móka.

Persze, ennél jóval több mindent felsorolhatnánk, de azt szeretnénk, hogy miként csemetéd majd a lélegzetelállító teremtést és játékot élvezi, Te úgy élvezd a böngészést nálunk.

A márkák közül egyértelműen ki kell emelnünk a minőségükről híres Clementonit, Bukit és a 4M gyártót is.

Egy kis segítség a megfelelő szett kiválasztásához

Ha úgy érzed, hogy kissé elveszel a széles kínálatban, tarts szem előtt három dolgot: gyerkőcöd életkorát, érdeklődési körét és azt milyen árkategóriában szeretnél vásárolni. Ez jól leszűkíti majd a kört, ha ehhez még azt is hozzáveszed, milyen típust keresel, akkor pedig egyenesen könnyű lesz a választás

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek