- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaLovas játékok az önfeledt percekért

Lovas játékok az önfeledt percekért

Szinte minden kisgyermek kedveli a lovakat, mert a kicsiket lenyűgözik ezek a gyönyörű patások és erejük, főleg ha netán még mesében is megjelennek. Így bármelyik csemetét meglepheted egy-egy lovas játékkal akár fiúkról, akár lányokról legyen szó. Biztos sikert aratsz a majd a kínálatunkban megtalálható szettekkel, lovacskákkal, ha szemed fénye igazi ló – vagy lovaglásrajongó, és az ovisok, kisiskolások, netán kiskamaszok táborát erősíti.

Ebben a cikkben tippeket adunk, milyen márkák és játékok között érdemes keresgélned. Ám előtte nézzünk egy picit a szerepjátékok mögé.

A lovas szerepjátékok hatása a gyerekekre

Minden szerepjáték építő hatást gyakorol kicsik és nagyok fantáziájára, narratív gondolkodására, szókincsére és szociális készségeire. Ám a lovas játékok még inkább fokozhatják az élményt, hiszen az állatvilág titokzatos és nagyon figyelmes egyedeivel ismerteti meg a gyerekeket, ezeknek az állatoknak pedig még képzeletben is csodálatos dolog a hátára ülni.

Arról nem is beszélve, hogy könnyedén megtaníthatják a gyerekeket a gondoskodásra, szerepvállalásra és felelős állattartásra. Ez már önmagában hatalmas előrelépést jelent egy nyitottabb szemléletű fiatallá, majd később felnőtté válás felé.

Amennyiben pedig még megemlítjük azt is, hogy a lovak létét számos kontextusba bele lehet helyezni, látható lesz, hogy milyen sok játéklehetőséget kaphat csemetéd, akár csak egy-két lófigurával is. Például megelevenítheti kedvenc Szilaj vagy Én kicsi pónim meséjét, netán farmos, lovaglós vagy állatorvosos szerepekbe is bújhat.

Lássuk tehát márka- és játékkínálatunkat!

Playmobil Country – Lovas szettek

A Playmobil Country témakör Lovas szettjei a Playmobiltól megszokott minőségben kápráztatják el a 4-től 10 éves korosztályt. Ezekben a készletekben megjelenik a vidámság, a lovaglás, a lovakhoz kapcsolódó különböző témák és jelenetek, például takarmányozás, szülinap a pónifarmon, lovasudvar, vagy éppen kisebb, gyűjthető és különböző fajtájú póni szettek és figuracsomagok.

Ezekkel a készletekkel tökéletes bővíthetők az egyéb Playmobil, például a Playmobil Country Farmos szettek, de a külön-külön kapható Playmobil lovas témák is szuper birodalommá állhatnak össze együtt.

Schleich Horse Club játékok

Habár a Schleich termékekről már korábban írtunk, a lovas játékok témaköréből sem maradhatnak ki a minőségi alapanyagból készült, kézzel festett és teljesen valósághű Horse Club játékok. A német gyártó ezeket a játékokat is pedagógusokkal és „állati szakemberekkel”, zoológusokkal fejlesztette ki a minőség és a tökéletességre törekvés jegyében és a gyermekek fejlődése, valamint szórakoztatása érdekében.

Puzzle-k és kreatív játékok

A lovak gyakran jelennek meg kirakókon és kreatív játékokon keresztül, hiszen nemes egyszerűséggel, ám csodálatos módon ragadják meg a természeti képeket vagy éppen a mesés pillanatokat. Ezek gyakran a színezőket, karkötőket vagy nyomdaszetteket is felölelik. E készletek még a tinik figyelmét is felkelthetik, hiszen rendkívül jól inspirálhatják őket alkotásra, önmegvalósításra és saját stílusuk kialakítására.

Plüssállatok

A lovas plüssfigurák nagyszerű társakká válhatnak a mindennapok során. A tipegő, óvodás és kisiskolás korosztály számára különösen fontos, hogy legyen egy plüss, legjobb barátjuk vagy alvópajtijuk, hiszen így oldódhatnak esetleges félelmeik, szorongásuk, és így kaphat stabil alapot önbizalmuk.

Szilaj játékok

Ezekben a készletekben a népszerű DreamWorks mozifilm, a Szilaj Zabolátlanok (Spirit Untamed) mese elevenedhet meg, melyekben filmű formában készülnek a szerepjátékokra a legkedveltebb lovak és karakterek.

Én kicsi pónim

Az Én kicsi pónim készletekben szintén főként a jól ismert mozifilm részletei köszönnek vissza, varázslatos és elragadóan csajos formában.

Bárkinek is keresel tehát lovas játékot, kínálatunkban biztosan találsz a kiszemeltnek való ajándékot, amely nem csak szórakoztat, hanem fejleszt is.