- Hirdetés -EnchanTimals babák
JátékötletekBeanie Babies: bébiktől a tinikig mindenki rajong a Ty plüssökért

Beanie Babies: bébiktől a tinikig mindenki rajong a Ty plüssökért

A Ty plüssök és a Beanie Babies figurák a mai gyerekek legkedveltebb játékai között szerepelnek, holott már 1993-ban is gyártották őket.

A Ty nevet az alapító, H. Ty Warnerről kapta, aki forradalmasította a plüssök piacát. Azzal rukkolt ugyanis elő, hogy a műanyag vatta helyett plasztik gyöngyökkel (Bean – bab) töltötte meg a kisebb majd egyre nagyobb ölelgetni való játékokat, amik így sokkal realisztikusabbnak tűntek.

Az ötlet működött, és napjainkra már alig akad kisgyerek, akinek ne lenne a polcán legalább egy Ty plüss „babzsák”.

Így születtek meg az első Beanie babák

Eredetileg 9 Beanie Babies-t hoztak forgalomba, és a kezdeti időkben kézzel és lassan készültek. Több hullámvölgyet követően azonban a Ty babák az USA-ban nemzeti őrületté váltak. Olyannyira népszerű lett a tengeren túlon, hogy 1996-ban a Teeny Tys, az eredeti babák miniatűr változatai még a McDonald’s Happy Meal menüjébe is bekerültek.

Ezek az apró cukiságok egy gyerek markában is elférnek, így utazáshoz is remek kis útitársak lehetnek. Az apró méretüknek köszönhetően sokan gyűjtik is a Teeny Ty marokplüssöket, amikből flitteres csajszis modellek is kaphatók már.

A Ty plüssök története igen mozgalmas, többször leállították a gyártásukat is, de a hatalmas népszerűségüknek köszönhetően 2000-ben újraindították a „The Begin” nevű Beanie Baby-vel, amit 2008-ban átalakítottak, bővítettek, és az új plüssöket Beanie Babies 2.0 néven kezdték el forgalmazni.

Ezért különlegesek és egyediek a Ty plüssök

A Beanie babákat szándékosan nem tömik tele a műanyag gyöngyökkel, így nem pufókák, és sokkal inkább hasonlítanak formájukban az eredeti állatokra, amiket megformálnak. Megmarkolva őket valóban olyan érzés, mintha babzsákot tartanánk a kezünkben.

A Ty plüssöket már messziről ki lehet szúrni a babák fülére, nyakára, fejére vagy hátára varrt vörös szív alakú címkéről. Ezek hátulján pedig szerepel minden baba születésnapja, és egy-egy idézet is.

Nem véletlen, hogy a gyerekek imádják gyűjteni őket. A Beanie Babies babák folyamatosan megújulnak, akár évente többször is. Ha egy kedvencről lemarad a kis rajongó, lehet, hogy pár hónappal később már nem is tudod meglepni vele.

Bébiktől a tinikig mindenki rajong a Ty plüssökért

Ahány gyerek és korosztály, annyiféle igénynek felelnek meg a Ty plüssök. A csecsemőktől a tipegőkön át egészen a tinikig minden gyermek megtalálja a kedvére való Ty modellt.

A Ty a nagyobbakra is gondol, akiknek már ugyan nincs szükségük a plüssök ölelgetésére, de még rajonganak a színes, vidám és aranyos megszokott arcokhoz. A cég számukra kidolgozta a Ty Fashion kollekciót, amiben csillámos, plüssös meszesszerek, övtáskák, csuklótáskák, hátizsákok, oldaltáskák, sőt még mamuszok is találhatók.