- Hirdetés -EnchanTimals babák
TípusokSzabadtéri játékokCsúszdázásra fel!

Csúszdázásra fel!

A kisgyerekek a szemünk előtt nőnek napról-napra, de a fizikai és a mentális készségeik fejlődése bámulatosabb a magasságuk változásánál. A játékok fejlesztő hatásai vitathatatlanok. Cikkünkben most a csúszdázás előnyeit gyűjtöttük össze.

Ha már jártatok játszótéren – minden bizonnyal igen -, akkor tudjátok, hogy számtalan kivitelben gyártanak csúszdákat. Egyenest, hullámost, spirál alakút, vagy alagútat, csak hogy párat említsünk a sok lehetőség közül. A csúszda az egyik legnépszerűbb játszótéri attrakció a gyerekek számára, de a jópofa élmény mellet számos más előnye is van.

A csúszdázás előnyei gyerekkorban

Fejleszti az egyensúlyt és a koordinációt

csúszda

A csúszdázás bármilyen egyszerűnek is tűnhet, egy kisgyereknek komoly összetett feladatot jelent. Mielőtt sikítozva lecsúszna a tetejéről, meg kell másznia egy kisebb vagy nagyobb létrát. Ehhez nem kis bátorságra és egyensúlyérzékre van szüksége.

Miután a csúszda tetején irányba helyezi magát, földet is kell valahogy érnie. Ezekhez a mozgássorokhoz minden koordinációs készségére szüksége van. De ez még nem minden. Fejlődik a térbeli tudatossága, hiszen el kell döntenie, mikor jött el a csúszás ideje, mikor kell a lábait letenni, amikor eléri a csúszda alját.

Nyújt és erősít

A csúszdára mászáshoz erőt is ki kell fejteni, ami erősíti a kisgyerek kezének izmait és az ujjait. A mászás közben kinyújtja a kis testét, hogy elérje a következő lépcsőfokot. A csúszdázás élményéért „keményen” meg kell dolgoztatni az egész testét.

Ösztönzi a közösségi kapcsolatok fejlesztését

A csúszdák előtt általában kígyózó sorban állnak a gyerekek. Mindenki a csúszás élményére vágyik, de a sort türelmesen ki kell várni. A közös játék megtanítja a kisgyereknek az együttműködést, az osztozkodást, a türelmet és egy sor toleranciához köthető készséget. Ezek a tulajdonságok hosszú távon meghatározzák a személyiségét, miközben ő csak annyit észlel, hogy nagyszerűen érzi magát.

Most, hogy ennyi mindent megtudtál a csúszdázás fejlesztő hatásáról, nyugodt szívvel beszerezhetsz otthonra is egy mobil kis csúszdát, amit a lakásban és a kertben is használhattok. >>> https://webjatekbolt.hu/csuszda