- Hirdetés -EnchanTimals babák
TípusokSzabadtéri játékokItt a tavasz, irány a kert! a szabadtéri játékok vitathatatlan előnyei

Itt a tavasz, irány a kert! a szabadtéri játékok vitathatatlan előnyei

Ha látott már kisgyereket a szabadban pocsolyába tapicskolni, faleveket szórni a levegőbe vagy önfeledten kiabálva rohangálni, akkor tudja, hogy a kinti játék milyen nagyszerű a kicsik számára.
A szabadban való játék azonban nem csak izgalmas, de roppant sok lehetőséget nyújt a mentális és fizikai fejlődésre is. Itt a tavasz, végre jó az idő, irány a kert, játsszunk gyermekeinkkel minél többet a friss levegőn!

A szabadban való tartózkodás már egészen csecsemőkortól javasolt. Az első hetek levegőztetése után szép lassan birtokba lehet venni a kertet, és kezdetét vehetik a nagy felfedezések és kalandok. A kerti mini játszótérről nem hiányozhat a babahinta, vagy a kerti házikó, és természetesen a homokozó sem a sok lapáttal, gereblyével és süti formával.

Ahogy nő gyermeked, a kerti játszótér úgy idomulhat, bővülhet az érdeklődési köre szerint. Akárhogy is változzon az idő múlásával a kertünk, használjunk ki minden percet, hogy együtt játszhassunk gyermekünkkel. Fedezzük fel együtt a világot!

Cikkünkben összegyűjtöttük, milyen vitathatatlan előnyei vannak a szabadtéri játékoknak.

#1 Nyugodt éjszakák

nyugodt_ejszakak

Számos kutatás igazolja, hogy azok a gyerekek, akik napi szinten több órát töltenek a szabad levegőn sétával, játékkal vagy sportolással, sokkal jobban és mélyebben alszanak. Még a kisbabák is. Elég persze visszaemlékeznünk arra, hogy a nagyi kertjében összesereglett unokatestvérekkel hogy rúgtuk a labdát, vagy milyen vidám móka volt a barátnőinkkel ugráló kötél versenyt játszani, este pedig belezuhanni az ágyba és reggelig aludni. Adja meg gyermekének ezt a lehetőséget Ön is. Ha van kertjük, legyen az a legvidámabb helye az otthonuknak.

#2 Játszva tanulás

jatszva_tanulas

A környezet felfedezése hihetetlenül jól fejleszti a gyerekek különféle készségeit és érzékszerveit. A környezetünk folyamatosan változik. Felkel és lemegy a nap, a szél elfújja a faleveleket, a madarak tovaszállnak és csivitelnek, a csiga behúzza a fejét a csigaházba, ha hozzáérnek. Csupa olyan tapasztalás, amivel minden nap lehet valami újat tanulni.

#3 Motoros készségek fejlesztése

motoros_keszsegek_fejlesztese

A rendszeres szabad levegőn történő mozgás és játék a kisgyerekek minden készségének fejlesztésére hatással van. A kisbabák totyognak a kertben, elesnek, majd megkapaszkodnak egy fűcsomóban, és felállnak. Hintáznak, belemarkolnak a kis kezükkel a finom homokba, és élvezettel nézik, ahogy a szél továbbfújja a csillogó homokszemeket. Ahogy nőnek a gyerekek úgy lesz egyre nagyobb a mozgásigényük. A futkározással, csúszdázással, motorozással és autózással történő nagy mozgások szintén fejlesztik az idegrendszert és a motoros készségeket.

#4 Egészséges életmód

egeszseges_eletmod

Az aktív kinti játék és mozgás során rengeteg energiát égetnek el a gyerekek. A sok fizikai tevékenység meghozza az étvágyat. Ha egészséges ételekre szeretné szoktatni szeme fényét, a nasi legyen gyümölcs, ebédre vagy vacsorára pedig készítsen valami szezonális finomságot sok zöldséggel. Az éhes gyermek mindent megeszik alapon így tudjuk a kinti játékkal akár az egészséges életmódra is nevelni gyermekünket.

#5 Környezetbarát szemlélet

kornyezetbarat_szemlelet

A szabadtéri játék remek lehetőséget teremt arra, hogy a kisgyerek felfedezze a környezetét. Megismeri a nappalok és az éjszakák, valamint az évszakok változásait. Megtapasztalja, hogyan éled újjá tavasszal a természet és hogyan hajtja téli álomra a fejét a táj. Azok a gyerekek, akik már kiskoruktól sokat tartózkodnak kint, nagy eséllyel környezettudatos felnőttekké válnak.

#6 Családösszetartás

csaladosszetartas

Csodálatos dolog, hogy a friss levegő már önmagában is képes jobb kedvre deríteni a szülőt és a gyermeket egyaránt. Különösen egy álmatlan éjszaka után jót tesz az egész családnak egy közös kerti móka. Nyáron szinte mindig beválik a felfújható medence, a vízipisztoly és a pacsálás. Hűvösebb napokon pedig garantált a nevetés, ha előkapjuk az óriás buborékfújókat.

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek