- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaElképesztő előnyei vannak a társasjátékoknak! Mutatjuk miért

Elképesztő előnyei vannak a társasjátékoknak! Mutatjuk miért

Néhány gyermek (és a szülő) unalmasnak, régimódinak vagy időigényesnek tartja a társasjátékokat, de szerintünk megér esélyt adni nekik. Kiváltképp azért, mert az elmúlt években rengeteg új társasjátékot dobtak piacra, és sokkal jobbak, mint gondolnád.

Nézzük meg tehát, milyen előnyöket szerezhet gyereked, ha társasjátékot játszik a családdal vagy a barátaival!

Lehetőséget ad a korai tanulásra

Még az egyszerű játékok is segítenek a kisgyerekeknek a színek azonosításában, a lépések számolásában, valamint a kéz-szem koordináció és kézügyesség fejlesztésében. Ezenkívül megtanulják, hogy várjanak a sorukra, és hogy kövessék a szabályokat. Ezek a fontos leckék messze túlmutatnak egy nappaliban töltött esti programnál.

Az idősebb gyerekek gondolkodását is fejleszti

A társasjátékok tökéletes eszközei az egészséges agyfejlődés ösztönzésének idősebb gyerekeknél és a tinédzsereknél is. A stratégiai játékok például hozzájárulhatnak az agy homloklebenyének fejlődéséhez. Ezek a homloklebenyek felelősek a végrehajtó funkciókért, beleértve a tervezést, a szervezést és a jó döntések meghozatalát.

Webáruházunkban a Mars terraformálása, a Pandemic veszélyzóna-Európa, a Minecraft és a Small Word of Warcraft mellett több tucat stratégiai társasjáték közül válogathatsz!

Bővíti a szókincset

A társasjátékok úgy segítenek az iskoláskorú gyerekek készségeinek fejlesztésében, hogy egyáltalán nincs tanulás szaguk. A kommunikációs társasjátékok például olvasásra és beszédre ösztönzi a gyerekeket, előcsalogatja a kreativitásukat, így bővül a szókincsük és javulnak a helyesírási készségeik is. Azok a társasok, amikben pedig egyszerre több információt is meg kell jegyezni, fejlesztik a szövegértést.

Javítja a memóriát és a koncentrációt

Ha a család esténként vagy hétvégén leül egy családi társasjátékot játszani, gondoskodj arról, hogy megszakítás nélkül végig is játsszátok a játékot. Mindenki tegye el ki a telefonját, a TV-t kapcsoljátok ki, apa ne lesse a focimeccs eredményét és anya se chateljen a barátnőivel. Koncentráljatok a közös játékra, ami segíti a gyermeket a hosszabb koncentrálás elsajátításában, nem mellesleg ebben az időben megszűnik körülötte a digitális zaj.

Megmutatja a csapatmunka értékét

A társasjátékok igen gyakran komoly életleckéket adnak a gyerekeknek a való világról. Például azt, hogy a jó szerencse egy pillanat alatt elillanhat, és a jó dolgokat rosszak követhetik. Megtanulják, hogy semmire sincs garancia, de azt is, hogy az összefogás és a közös munka előrébb viheti őket.

Türelemre és tiszteletre tanít

Amikor legközelebb kihúzza nálad a gyufát a gyermeked, ahelyett, hogy beküldenéd büntetésbe a szobájába, játssz le vele egy kör társasjátékot. A társasjáték rendkívül szórakoztató módja a szülő-gyerek mechanizmusok fejlesztésének. A közös játék csökkenti az indulatokat, a frusztrációt, segít türelmet gyakorolni mindegyik fél részéről, és megtanítja a kicsiket a tiszteletteljes kommunikációra is a gyerekszobaajtó csapkodása helyett.

Megtanítanak veszíteni

Az első társasjáték próbálkozások során – amikor még nagyon alacsony a gyerekek toleranciája -, a szabályok lazább betartása szórakoztatóbbá teszi a játékot. Később viszont legyen az a cél, hogy a szabályokat mindenáron tartsátok be, hiszen az esetleges vesztés egyfajta megküzdési stratégiákra tanítja a gyerekeket, amikre egész életük során szükségük lesz.

Társasozzatok minél többet, mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek