- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaEzért tökéletes választás a puzzle

Ezért tökéletes választás a puzzle

Amennyiben kreatív feltöltődéshez keresel szuper eszközt, netán maradandó élményt adnál ajándékba, vagy összehoznád a barátokat, esetleg a család apraját-nagyját, szeretettel ajánljuk figyelmedbe kirakók széles választékát, amelyek garantáltan elszórakoztatják a puzzle szerelmeseit. Sőt, még azokat is, akik nem gondolnák, hogy szeretnek kirakókkal foglalatoskodni.

Érdekességek a kirakózásról

Úgy tartják, hogy a puzzle ma ismert alapjait egy angol térképész, John Spilsbury fektette le még az 1780-as évek elején, aki Nagy Britannia térképét ragasztotta fel egy sima, fa felületre, majd apró darabkákra fűrészelte. Ezzel a források szerint gyermekének akart segíteni, hogy megtanítsa neki melyik grófság, hol található. Később pedig oktatási anyagként többféle térképet is árult.

Ám a ma is oly kedvelt fotók, festmények és különböző képek kirakása igazán csak egy századdal később terjedt el. Ma pedig már szinte mindenből lehet puzzle-t készíteni. Olyannyira kedvelt ez a tevékenység, hogy szinte minden családban találni néhány dobozzal. Már az egészen piciknek is készülnek úgynevezett bébi kirakók, amik kifejezetten jó hatással vannak a kicsik motorikus készségeire, észlelésére és térlátására. De ebből a mókából a felnőttek sem maradnak ki, hiszen számukra is rengetegféle kirakó áll rendelkezésre. Ha pedig azt hiszed, puzzle-t kirakni pusztán játék, tévedsz. Ugyanis már rendeznek puzzle kirakó versenyeket is. A világ egyik, ha nem a legnagyobb kirakóját, a több mint 40.000 darabból álló Ravensburger Puzzle – Emlékezetes Disney pillanatok alkotását például egy ontarioi nő 150 óra alatt rakta ki. Igaz, ezt nem versenyen tette, bár teljesítményével még így is Guinness-rekordra pályázhat.

Puzzle: ami összehozza a generációkat

Ha szívesen kirakóztok otthon és nagy a család, egészen biztosan megfigyelted már, hogy ha puzzle darabkák összeillesztéséről van szó a nagyszülők és az unokák szinte ugyanolyan aktívak. Az is lehetséges, hogy együtt szeretnek a leginkább kirakózni. Hiszen így egy picit közelebb kerülhetnek egymáshoz. Kicsik és nagyok is inspirációt nyerhetnek, akár tájképet, akár egy mesei jelenetet raknak ki éppen együtt, akár cuki vagy épp lélegzetelállító állatokat alkotnak meg. Az apró részletek megtalálása, a pici (vagy éppen nagyobb) darabok összerakása remekül hat a figyelemre, az összpontosításra, ugyanakkor ki is kapcsol és fel is tölt energiával. Hisz a legtöbb, nagy, puzzle-t is forgalmazó játékgyártó már igazán élethű nyomtatási technikát használ, amivel gyermeket és felnőttet elbűvöl. A felület így teljesen egységes képpé formálható, a kész műre pedig büszkék lehetnek mindazok, akik kirakták. Amennyiben nem akarjátok szétszedni a darabokat, hanem inkább megörökítenétek az élményt, egy keretbe helyezve faliképként nagyszerű szobadísszé válhat az alkotás. Akár a lakás bármely pontján vagy a gyerkőcök birodalmában.

Nézzük hát, milyen témákból és mely gyártók termékei közül válogathattok. Természetesen a teljesség igénye nélkül, mert mindent szinte képtelenség felsorolni.

Kirakó témák és a megvalósításuk

Az egyik legnagyobb és legkedveltebb gyártó a német Ravensburger, ami számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra minden korosztálynak. Kínálatában a megszokott állatos, tájképes, mesehősös kirakók mellett megtalálható a nagy népszerűségnek örvendő Exit széria is, ami ötvözi a puzzle darabkák összeillesztését a szabaduló szobák élményével. Hogy mindezt miként teszi, azt leginkább akkor tudhatod meg, ha ráklikkelsz játékainkra, és meggyőződsz a kalandos kivitelezésről.

A Clementoni olasz gyártású puzzle-k ugyancsak szem előtt tartják gyermekek és felnőttek igényeit egyaránt. Számos érdekes és izgalmas képet kirakhattok, ha őket választjátok. Nem ritka a Panorama Puzzle sem, ami általában híres filmek szereplőit, pl. Harry Potter karaktereket vonultat fel. Igazán felemelő érzés filmrajongóknak belemerülni egy-egy ilyen kép megalkotásába.

A Trefl kirakói mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen rengeteg piciknek szóló termék bújik meg közöttük. Ugyanakkor a felnőtteket is kiválóan elszórakoztatják a magas minőségű képek. Egyik legkedveltebb termékcsaládjuk a Trefl Wood Craft, amibe fából készült prémium minőségű kirakók tartoznak! Ám ez még nem minden, hiszen ezeket a csodaszép képeket a témába illő, különböző alakú darabkákból lehet megalkotni. Egy óceáni világot megidéző képet például sok-sok halból és a vízi élővilágban megtalálható, vagy hozzájuk kapcsolódó apróságból tehettek ki.

Ha Te is kedvet kaptál a kirakózáshoz, látogass el hozzánk, és fedezd fel puzzle termékeinket!

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek