- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletFantaColor Pötyi játékok – izgalmas, kreatív és fejlesztő

FantaColor Pötyi játékok – izgalmas, kreatív és fejlesztő

Gondolkodtál már azon, milyen szórakoztató és izgalmas játékkal fejleszthetnéd gyermeked kézírását már a korai gyerekkorában is? Egy játék kiválasztásakor nem feltétlen ez a szempont lebeg a szemed előtt, de jó, ha tudod, hogy a FantaColor Pötyi játékcsalád már 1 éves kortól kínál írássegítő készségfejlesztő pötyi táblákat.

Biztosan emlékszel te is erre a retro játékra. Hiszen már rég rájöttek a pontkirakó játékok előnyeire, és a mi korosztályunk is játszott velük, csak nem ebben a minőségben és széles választékban.

A pötty beillesztős táblajáték lényege, hogy a különböző színű pöttyöket irányított vagy szabad formában egy lyukacsos táblába illesszék a gyerekek. Ezt a játékot éveken át élvezhetik a gyerekek, hiszen a FantaColor Pötyi játékszettek különféle méretben kínálják a megoldásra váró feladványokat az életkornak megfelelően.

Nézzük tehát meg, milyen fejlesztő tulajdonságai vannak ennek a végtelenül kreatív és színes játéknak!

Pötyi és a számolás

A Pötyi táblákkal való játék megtanítja a gyerekeket a sorrendiségre és a számolásra. A totyogó 1-2 éveseknek a 30 darabos, óriási pöttyökből álló Bébi Pötyi játékot javasoljuk, aminek vegyes elemei még a formák világába is elrepíti a legkisebbeket. Ebben a játékban a pöttyök nem csak kerek, hanem négyzet és háromszög alakúak is. A klasszikus Pötyi táblákkal ellentétben a bébi verzióban nem lyukakba kell a formákat illeszteni, hanem a síkból kiálló félgömbökre illeszthetők. Ez a könnyebbség már egészen apró korban sikerélménnyel jutalmazza meg a gyerekeket, akik így később bátrabban látnak hozzá a nehezebb Pötyi táblákhoz is.

Pötyi és a kéz-szem koordináció

A kéz-szem koordináció korai fejlesztésével számtalan későbbi előnyhöz juthatnak a gyerekek. Ehhez számtalan játék járulhat hozzá, a Pötyi pedig különösen izgalmas módon fejleszti ezt az alapkészséget. A gyerekeknek ki kell válogatniuk a kirakóshoz szükséges színeket, és azokat a megfelelő helyre kell beilleszteniük. Ez – különösen kisebb korban – igen komoly koncentrációt és figyelmet igényel, amiben a kisebbek vélhetően még segítségre szorulhatnak.

A 162 darabos FantaColor Design Play Bio Pötyi szett elképesztően sok lehetőséget kínál a kreativitásra. A vidám játék során fejleszti a kézügyességet és a logikai gondolkodást. A praktikus sablontábla alatti rész úgy lett kialakítva, hogy a pöttyöket egy helyen tarthassák a gyerekek, de ha elveszne 1-2 darab, az sem gond, hiszen a bioplasztik anyagból készült pöttyök teljes mértékben környezetbarátok.

Pötyi és az íráskészség

A pontról pontra végzett tevékenységek valóban javítják a későbbi íráskészséget, ezért értékes előkészítő oktatási eszköz. A játék során a gyerekek megtanulják, hogyan kell alakzatokat létrehozni, összpontosítani, és azt is, mekkora nyomással kell elérni a célt.

Pötyi és a finom motoros készségek

A pontról pontra dolgozás nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek erősítsék a kéz- és ujjizmaikat az írás megtanulására való felkészülés során. A kisgyermekkorban az egyik legfontosabb feladat a később használt izmaik folyamatos fejlesztése. A Pötyivel összpontosíthatnak az ujjbegy és az ujjak erősítésére miközben pontról pontra haladnak, és ezzel észrevétlenül felkészülnek az iskolás évekre.

Minél idősebb és ügyesebb a gyermek, annál komolyabb és aprólékosabb pontjátékokkal lehet újabb kihívások elé állítani. Nagyobb gyerekeknek már az olyan szetteket ajánljuk, mint például a tárolódobozos FantaColor Pötyi Bálnás szett, amiben a kisebb pöttyök kirakása még fókuszáltabb figyelmet igényel.