- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletFeledhetetlen születésnapi party óriási felhajtás nélkül

Feledhetetlen születésnapi party óriási felhajtás nélkül

A születésnapi buli nagy dolog a gyerekek életében, de a szülők legtöbbször nem jönnek nagyon izgalomba, amikor a party költségvetése került a terítékre.

A dolgok egyszerűbbé tétele, az elbűvölő kis pillanatok megélése a családdal vagy a szoros barátokkal sokkal emlékezetesebbek is lehetnek, mint egy gigantikus születésnapi party.

Írásunkban most olyan születésnapi rituálékat gyűjtöttünk össze, amikből garantáltan találsz olyanokat, amiket gyermeketek és ti, szülők is élvezni fogtok.

Fokozzátok a hangulatot a születésnapi party előtt

Búcsúztassátok el az előző évet

A születésnap nem csak a buliról és az ajándékokról szól. A születésnap emlékeztet arra, hogy világra jöttünk, és hogy mi történt velünk az aktuális évfordulóig. A születésnapi party előtti este tartsatok egy szűk családi összebújást, vegyétek elő a fotóalbumokat, a régi kedvenc játékokat, az első takarót, amiben hazavittétek, és elevenítsétek fel az emlékeket. Gyermeketek nagyra fogja értékelni a különleges figyelmet.

Tervezzétek meg az ünnepi menüt egész napra

A nagy napon csak olyan ételeket készítsetek, amiket a kis ünnepelt különösen kedvel. Írjátok össze a kedvenceket, állítsatok össze egy listát a hozzávalókról, és természetesen szerezzetek be hozzá mindent. Ha gyermeked egész nap pizzát szeretne enni, engedj a kérésnek! Ez az ő különleges napja!

Ajándékötlet: Playmobil City Life Pizzéria Kerthelyiséggel

Visszaszámlálás

Készíts elő 7 borítékot, és mindegyikbe tegyél egy-egy kiváltságot. Majd mutasd meg a borítékokat a lurkódnak és magyarázd el, hogy a szülinapja előtt hét napon át mindennap kinyithat egy borítékot. Mindegyik borítékban lesz egy meglepi, amit aznap megkap. Ez lehet fél órával több mesenézés, 15 perccel későbbi lefekvés, egy extra esti mese stb.

Ajándékötlet: Mesekönyvek

Szóljon az egész nap az ünnepeltről

Titokban dekoráld ki a gyerekszobát

Amíg alszik a kis ünnepelt, dekoráld ki a szobáját léggömbökkel, szalagokkal és köszöntő táblákkal. Képzeld el a kis pislákoló tekintetét, mekkora meglepetés lesz számára a sok színes holmi, ami a születésnapjára emlékezteti. Óriási izgalomba fog jönni, ha már az ébredéskor is azt érzi, ez a nap róla szól.

Ha attól tartasz, hogy felébreszted, akkor a szobája ajtaja előtt keríts el egy kis teret, és oda halmozd a meglepetéseket.

Indítsátok a napot egy gofri tortával

Ezen a napon tegyétek kicsit félre az egészséges reggelit. Süssetek édes gofrikat és rétegezzétek őket pont úgy, mint a tortalapokat. A gofri lapok közé kenjetek jó vastagon cukorral felvert tejszínhabot – az sem baj, ha lefolyik a reggeli torta oldalán -, és szórjátok meg a habréteget színes dekor cukorral. Nem rossz ötlet már erre a reggelire is beleszúrni például annyi édes ropit, ahányadik születésnapot ünneplitek aznap.

Induljon bulival a reggel

Dobd el a mosogatószivacsot, és inkább robbantsátok fel a hangulatot a kedvenc dalaitokkal! Egyetek pizzát, vagy mogyorókrémet, és ha vannak testvérek, ők odaadhatják reggel a saját maguk által készített ajándékokat. Ez a kis ceremónia nem több, mint 15-20 perc, mégis fantasztikus módja a nap kezdésének. Remek ötlet lehet egy feliratos pólót „5 éves lettem” nyomtatni, amit az ünnepelt megkaphat és fel is vehet már reggel, mielőtt elindulna a napja.

Díszítsétek ki az autót

Egy ilyen intenzív reggel után gyermeked nagy valószínűséggel elindul felöltözni, majd rohan a kocsiba, hogy oviba vagy iskolába menjetek. Ha elég előrelátó vagy, akkor az autóban is elrejtesz egy-két lufit, vagy ’Boldog születésnapot’ feliratot, esetleg egy trombitát, amit kedvére fújhat az utazás alatt. Ha hétvégére esik a nagy nap, akkor találj ki valami random ötletet, hogy kocsiba ülhessetek és menjetek egy nagy kört a környéken.

Készítsetek dedikált születésnapos koktélt

Észrevetted már, hogy a gyerekek imádnak mindenfélét összekotyvasztani? Hát miért pont a születésnapjára ne találnátok ki valami különleges italt?! Vegyétek irányba a konyhát, fogjatok akár egy shakert vagy egy turmixgépet, és készítsétek el a szülinapi koktélotokat. Ha azt szeretnétek, hogy az ital emlékezetes maradjon, akkor ne féljetek összekeverni mindenféle durva dolgokat. Csak aztán illik is megkóstolni!

Tartsatok születésnapi fotóvadászatot

Ha a családban több gyerek is van, osszátok fel magatokat két csoportja úgy, hogy mindegyik társaságban legyen egy szülő. A feladat, hogy egy meghatározott időn belül lefotózzatok mindent, ami a születésnapra vagy a születésnaposra utal. Lehet ez a torta, a tortán a gyertya, a reggelről megmaradt konyhai káosz, a kidíszített gyerekszoba, az ünnepelt bármilyen helyzetben.

Varázsoljatok otthon éttermi élményt

Attól, hogy a születésnapi bulit nem egy plázában vagy gyerekparkban töltitek, még lehet full extrás éttermi hangulatot varázsolni otthon is. Nyomtass ki menükártyákat, amiket a buli előtt helyezz el az étkezőasztalon. Készíttess egy szülinapos kötényt, és a party előtti falatozáshoz ezt vedd fel majd magadra.

Teríts meg, mintha étteremben lennétek. A születésnapon részt vevő gyerekek pedig foglalják el a helyüket és rendeljenek. Már biztosan rájöttél, hogy ebben a forgatókönyvben nem csak a szakács, de a pincér(nő) is te leszel. A gyerekek egyszerűen odáig vannak azért, ha egy felnőtt a kényük-kedvük szerint ugrál. Bevállalod?

Induljon a buli és az ajándékozás

Húzzátok a feszültséget

A szülinap legnagyobb attrakciója az áhított, vagy a meglepetésszerű ajándék. A gyerekek erre a pillanatra várnak a legjobban, de lehet fokozni a várakozás feszültségét apró kis ajándékokkal. Csomagoljatok be papírba kis apróságokat (cukorkát, csokit, nyalókát, tetoválásokat stb.), és tegyétek bele őket egy dobozba! Majd nézzétek, milyen izgatottan bontogatja az ünnepelt a meglepetéseket!

Készítsetek ajándék utat

Az egészen kicsi gyerekek számára készíthettek papírból kivágott téglákkal kirakott utat vagy lábnyomokat. Ezen végig haladva kell a születésnaposnak megtalálnia az elrejtett ajándékokat. Az úton a vendégek ajándékait is elrejthetitek, de ebben az esetben figyeljetek arra, hogy a csomagon szerepeljen az ajándékozó neve.

Ajándékozzatok „IGEN-t”

A nap folyamán felajánlhatjátok, hogy az ünnepelt minden kérésére igent mondotok, persze ésszerű keretek között. Ez a koncepció nem csak az engedékenységről és az ajándékozásról szól, de szülőként számos újdonsággal ismerkedhettek meg, amik örömet okoznak a gyermeketeknek.

Tálalj születésnapi tányérokon

A család és a kis vendégek nem csak a játékoknak és az ajándékoknak örülnek, hanem bizony a finom falatoknak is. Nagyon hangulatos lehet, ha olyan – akár eldobható papír – tányérokat és poharakat szerzel be, amik színesek és valamilyen formában kapcsolódnak vagy a gyermeked kedvenc tevékenységéhez vagy egy mesehőshöz.

Tedd minél meghittebbé és játékosabbá a születésnapot, hiszen játszani jó!