- Hirdetés -EnchanTimals babák
MárkákBruderJáték munkagépek és a fiús szerepjáték 5 fejlesztő hatása

Játék munkagépek és a fiús szerepjáték 5 fejlesztő hatása

„A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.”

ALBERT EINSTEIN

Nem véletlenül indítjuk cikkünket ezzel az Albert Einstein idézettel. Gyermekkorban a képzelet természetes módon fejlődik szerepjátékok során.

Amikor szerepjátékról beszélünk szinte mindenkinek az ugrik be, hogy babáznak a lányok, boltosat játszanak vagy orvososat. Könnyen elfeledkezünk a fiús játékokról. Pedig a fiúk számára is fontos a gyermekkori szerepjáték.

Egy építkezési terület és a hozzá tartozó járművek szinte mágnesként vonzzák a legtöbb kisfiút. Szeretik nézni, ahogy a hatalmas gépek és nagy teherbírású járművek mozgatják és szállítják rakományukat. Valódi fiús szerepjáték élmény, szeretik azt képzelni, hogy egy nagy csapat tagjaként együtt dolgoznak és valami újat építenek.

Ezt többféle játékkal is támogathatjuk. A legegyszerűbb kisautóktól kezdve, a traktorok, rendőrautók és játék munkagépek segítségével megelevenedik a városi élet a kisfiúk képzeletében.

Milyen készségeket fejleszt ezzel?

#1 Természetes módon ösztönzi a kreativitást és a fantáziát

Egy olyan társadalomban, ahol az iskolai eredmények ennyire fontosak, szülőként egy olyan teret is létre kell hoznunk, ahol a gyerekek szabadon kifejezhetik magukat, és végtelenek a lehetőségek. Ezzel egy olyan tudást adunk a kezükbe, mely egész életükön végigkíséri őket.

#2 Empátia és érzelmi fejlődés

Az empátia a szerepjátékok útján fejlődik. A gyerekek megtanulnak együttérezni és megérteni bizonyos érzelmi helyzeteket. Amikor a gyerekek valaki másnak adják ki magukat, vagy tárgyakat valami másként használnak, különböző társadalmi helyzetekkel és különböző érzelmekkel kísérleteznek.

Egy építkezési területen vagy a képzeletbeli városukban megtanulják, hogyan kell egymással együttműködni a játék érdekében. Biztonságos környezetben győzhetik le félelmeiket, szorongásaikat.

#3 Fejleszti a kommunikációt

A gyermekek pillanatok alatt megtanulnak olyan szavakat, amiket használnak, érdekli őket. Előfordulhat, hogy előbb mondja azt kisfia, hogy köteles kotrógép, mint bögre. És ezen nem is kell meglepődni.

Gyakran a kicsik olyan felnőtt szavakat használnak a megfelelő kontextusban, mint például „annyira csalódott vagyok”. Nem tudja pontosan, hogy mit jelent, de megérti az érzelmet, amit közvetít. Hozzon létre szórakoztató játékforgatókönyvet, és ösztönözze gyermekeit, hogy használják a szóban forgó feladathoz kapcsolódó új szavakat.

#4 Fejleszti a problémamegoldó készséget

A képzeletbeli játék lényege, hogy a gyerekeknek el kell dönteniük, hogy mit fognak játszani, kivel, milyen szabályok vannak, mire van szükségük a játékhoz, vagy mit kell tenniük, ha valami rosszul alakul. Mindehez kognitív gondolkodásra van szükségük.

Ez olyan készség, amelyet egész életükben használni fognak.

#5 A fizikai fejlődésben is segít

A gyerekek szinte folyamatosan mozgásban vannak, így szerepjátékozás során sincs ez másképp. A fiúk kalózokkal harcolnak, dömperrel szállítják az építőanyagot, játékpuskával célbalőnek vagy különféle távirányítós játékokat nyüstölnek.

Mindegyik kiválóan fejleszti a finommotorikus készségeket. Gondoljunk csak bele, hogy egy távirányítós daruval felemelni valamit mennyire nem egyszerű. Sok gyakorlás és koncentráció szükséges a folyamat végrehajtásához.

A Playmobil-t a szerepjátékok királyának is nevezhetjük. Kreatív szakembereik úgy érezték, hogy szükség van egy új és nagyszerű fiús játékra. Ezért megalkották a Playmobil City Action építkezési területét a hozzá tartozó munkagépekkel együtt.

Épít, bont, elszállít. A Playmobil 2020-as újdonsága sok-sok mókát ígér az építkezés rajongó kisgyerekeknek. Központi eleme a hatalmas, távirányítós daru, mellyel fokozatosan épül fel az emeletes ház vagy akár egy felhőkarcoló.

A többfunkciós, köteles kotrógép romboló golyója hatékony segítség a bontásban, majd építkezés során kampójára akasztva felemelhetőek a nehéz építőanyagok.

Az átalakítható Playmobil dömper a törmelék elszállításában és az építőanyagok kiszállításában is nagy segítség lesz. A kerekes homlokrakodó pedig játszi könnyedséggel pakolja a hatalmas sziklákat a platóra. A nehezen hozzáférhető helyeken és a végső tereprendezésben egy szuper, mini markoló lesz gyermeke segítségére, mely tolólappal is fel lett szerelve.

A nagyszerű funkciókkal bíró építőiari járművekkel végeláthatatlan építkezés indul majd a gyerekszobában. Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek