- Hirdetés -EnchanTimals babák
Egyéb kategóriaPlanetárium gyerekeknek – ezeket fejlesztik a csillagok

Planetárium gyerekeknek – ezeket fejlesztik a csillagok

A gyerekek többsége természeténél fogva kíváncsi és szereti megérteni a sokszor felfoghatatlan dolgokat. Ha megfelelő lehetőségeket kapnak egy-egy téma megismerésére, akkor sokkal könnyebben el tudják sajátítani az ismereteket.

–         Mi leszel, ha nagy leszel?

–         Csillagász ?

A csillagok és a bolygók egy óriási csoda a gyerekek számára. Az univerzum és a végtelen űr mögötti titkok megismerése sok kisgyerek rejtett vágya. Ahhoz, hogy megértsék, mi van a ’fejük felett’ sok hasznos programmal és játékkal segíthetünk nekik a felfedezésben. A 3D-s Planetárium szó szerint egy más világba repíti őket, de tény, hogy egy alaklom nem elég a titkok megértéséhez. Ezért a szülők, ha megengedhetik maguknak, távcsövekkel vagy játék Planetáriummal segítik fenntartani a gyerekek érdeklődését az ismeretlen űr iránt.

Ezt tanítja a planetárium a gyerekeknek

A csillagászat az emberi történelem szerves része. A kulturális csillagászati történetek azt mutatják be, hogyan viszonyultak a múltbeli társadalmak az általuk ismert világhoz. Vadászok, földművesek, tengerészek és más felfedezők tanulmányozták évezredeken keresztül az eget, hogy megtanulják a természet ritmusait a túlélés és a kereskedelem érdekében.

A modern csillagászat megértése segít az embereknek felfogni a helyüket térben és időben. A csillagászati ismeretek ma életünk számos részét szabályozzák: a nyári időszámítást, az évszakokat vagy a naptárat.

A gyerekek számára ezek az ismeretek az iskolás éveikben nélkülözhetetlenek, megértésükhöz pedig óriási segítséget adnak az interaktív planetáriumok.

Minden planetárium a valóságot idéző ​​3D-s környezetbe repíti a látogatókat. Az imitált sötét égen megjelenő csillagok látványa, amik sok helyen már láthatatlanok a levegőszennyezés miatt, azonnal felkeltik a figyelmet és izgalommal teli félelemmel tölti el a gyerekeket.

Sajnos a városi gyerekek személyes kapcsolata a tündöklő égbolttal gyakorlatilag teljesen hiányzik. A planetárium éjszakai égboltja azonban erőteljes, emlékezetes és megnyugtató látvány, ami ösztönzi a tanulást. A virtuális valóságban való elmerülés kreatív formában segíti felkelteni és fenntartani a gyerekekben az érdeklődést a tanulás iránt.

A magával ragadó planetáriumok olyan módon mutatják be a gyerekeknek az univerzumunkat, ahogy a lapos képernyős TV készülékek sosem lesznek képesek.

A vizsgálaton és a megfigyelésen alapuló tanulás olyan oktatási módszer, ami a gyerekek kérdéseit, ötleteit és elemzéseit helyezi előtérbe. A planetáriumi környezetben nem kell azon aggódni, hogy odafigyelnek-e a gyerekek vagy sem. A kíváncsiság már akkor ott motoszkál bennük, ahogy belesüppednek a székekbe és elsötétül felettük minden.

A planetáriumban a gyerekek a saját szemükkel látják és érthetik meg az égbolt változásait. Például azt, hogyan forog a Föld a saját tengelye körül, és ez hogyan befolyásolja a nappalok és az éjszakák változásait. De sokkal könnyebben megérthető a Nap mozgásával összefüggő évszakok változása is.

Otthoni planetárium gyerekeknek LED világítással

Az igazi 3D-s planetárium szinte megbabonázza a kisgyerekeket, és érthető módon egy-egy ilyen látogatás után sokan akarnak csillagászok meg űrhajósok lenni. Mielőtt azonban méregdrága távcsövekbe fektetnél, nézd meg, mennyire tartós a gyermeked érdeklődése!

A 2:1-ben LED világítású planetárium kiváló szórakozást nyújt az esti sötét órákban különösen ősszel és télen, amikor korán sötétedik. A Planetárium játék egy szempillantás alatt csillagos éggé varázsolja a gyerekszoba plafonját, kivetíti a bolygókat, a NASA bátor űrhajósait és űrhajóit, de még a Hubble űrtávcsövet is.

Ez a planetárium kisfiúknak és kislányoknak egyaránt varázslatos élményt nyújt, vigyétek tehát a végtelen űrt a gyerekszobákba!

Mert játszani jó!

Iratkozzon fel még ma!

Értesüljön elsőként a friss cikkekről

Hetente friss témák, érdekességek

Hitelesen, szülőktől szülőknek

Exkluzív kedvezmények

Videóink

- Hirdetés -Playmobil Webáruház

Legutóbbi cikkek