- Hirdetés -EnchanTimals babák
AjándékötletSzerepjáték gyerekeknek – PLAYMOBIL Tanyasi Élet szettek

Szerepjáték gyerekeknek – PLAYMOBIL Tanyasi Élet szettek

Jóban-rosszban, a gyerekek utánozzák a felnőtteket. Gyermeki tekintetük szinte észrevétlenül és folyamatosan tanulmányoz és elemez bennünket. Integrálják a viselkedésünket, lemásolják a gesztusainkat, és beépítik a szókincsükbe a szavakat, a kifejezéseket, sőt a szerepeket is. Természetesen a gyerekek soha nem lesznek a szüleik pontos másai, de az általunk bennük hagyott benyomások meghatározók.

Ez mindig is egyértelmű volt a fejlődéslélektan területén. Az emberek – a kisgyerekek pedig hajaj – a környezetükben látott viselkedések utánzásával tanulnak azokból a társadalmi modellekből, amelyekben felnőnek, vagy amikkel kapcsolatba kerülnek.

Ma a gyerekeket minden korábbinál több inger éri. Mint tudjuk, nem elszigetelt körülmények között élnek, ezért nem csak a szüleiket utánozzák a szerepjátékaikkal. Példaképeik, mesehőseik túlmutatnak az otthonon és a gyerekközösségeken, és a modern kori technológiáknak köszönhetően már egészen kis koruk óta ’bennszülöttként’ mozognak a világban.

Minden, amit látnak, hallanak és történik körülöttük, befolyásolja és meghatározza őket. Mi, felnőttek, a karakterek hatalmas színháza vagyunk, akiket utánozhatnak, és amik végül befolyásolják viselkedésüket, sőt a világ megértésének módját is.

A PLAYMOBIL szettek változatos témákat kínálnak a kisgyermeki szerepjátékok gyakorlására. Írásunkban most a Tanyasi Élet téma legkedveltebb szettjeit mutatjuk be.

Playmobil Country Vidéki Házikó

Otthon, család, ház körüli teendők, csupa olyan szerep, amit a gyerekek látnak otthon, és amit el kell sajátítaniuk az évek során, hogy a biztonságos fészekből kirepülve önálló életet élhessenek. A Playmobil Vidéki Házikó készlet egy családi ház modellje, ahol nem csak emberek, de kisállatok is élnek, akár a kertben, akikről gondoskodni kell. A doboz a házikón és a figurákon kívül számtalan kiegészítőt tartalmaz a konyha, a szoba és a kert berendezéséhez. Egy ilyen varázslatos és élethű játékkal gyermeked igazi kis gazdának érezheti magát.

Playmobil Country Lovasudvar

A Playmobil Country téma legfontosabb szereplői a lovak. A kisebb és nagyobb szettek külön-külön és egymással kombinálva is élménydús fejlesztő játékidőt garantálnak. A Playmobil Lovasudvarban 3 lovacska él, akikről a gyerekeknek kell nap, mint na gondoskodniuk. Ehhez a szett rengeteg kiegészítőt tartalmaz. A játék különlegessége, hogy a játékhoz ajándék Playmobil katalógust küldünk. Ennek az oldalait iOS vagy Androidos telefonokkal be lehet szkennelni, és a gyerekek így 3D-s animációkat is nézhetnek az alkalmazásban a Playmobil játékokról.

Playmobil Country Vidéki Árus

Egy farmon – többnyire – növényeket is termesztenek, amiket vagy feldolgoznak, vagy a környékbeli piacokon árusítanak. A Playmobil Vidéki Árus játékban egy kedves bácsi a furgonjából és ládákból árulja a friss gyümölcsöket és zöldségeket. Ezzel a játékkal a gyerekek megtanulják értékelni az ételt, azt, hogyan kell bánni az élelmiszerekkel, miért fontos a rendrakás vagy a kedves kiszolgálás. A számtalan kiegészítő segítségével bővül a szókincsük, a szerepjátéknak köszönhetően javul a kommunikációjuk és az empatikus készségük.

A Playmobil Country szettek a szerepjátékok végtelen sorát kínálják, amik segítségével gyermeked számos szociális készsége fejlődik, miközben ő csak annyit vesz ebből észre, hogy milyen jól szórakozik.

Nézz körbe webáruházunkban, és válogasd össze azokat a szetteket, amik láttán gyermeked boldogságtól könnyes szemmel a nyakadba ugrana!